Onsdag :)

Hallå!
Hoppas allt är bra med er hemma! Nu är det verkligen inte lång tid kvar tills jag är tillbaka i Svealand.

Dagen började som vanligt med mockning. Vid 11 var det dags för uteritt. Vi red i ca 2-2,5 timmar. Det var jätte mysigt och jag hade ju verkligen INTE klagat på att ha det såhär hemma. Massa grus/sand vägar bland åkrar och ängar, inga bilar åker på dem, Fernando sa att någon gång kanske man kunde stöta på en bonde med en traktor, men annars inget. Det var så fridfullt på något sätt. Vi red tvärs över åkrar, genom bäckar, mellan olivträd mm. På ett ställe stötte vi på två hästar, en mamma med föl, som gick helt lösa. Fölet hade en grimma på sig, annars hade man kunnat tro att de var vilda. De tillhörde tydligen zigenare. Jag red en häst som heter Solo. Han är ganska ung, runt 5-6 år. Han är (eller ah.. ska vara) en skimmel (vit häst). Eftersom han går ute hela tiden är han dock brun/gul/orange. Deras jord här är rödaktig så hästarna blir väldigt lätt orange/bruna. Solo var väldigt pigg och framåt. Han är världens matvrak så även i traven försökte han snappa åt sig grenar som kom nära honom, haha. Tre gånger under turen stannade vi så hästarna fick äta lite grönt gräs. Jag kan ju lova att Solo gillade det iallafall ;)

Eftermiddagen var väldigt lugn. Jag red Bailarin idag. Han är ju som sagt under igångsättning så vi rider honom bara i ca 30 min. Han verkade vara väldigt trevlig att rida. Nu red jag ju bara längs spåret hela tiden, så jobbade inte så mycket, men han var väldigt framåt och trevlig.

Efter att jag hade ridit tog vi och mockade och jag halmade klart de boxar jag inte hade hunnit med innan uteritten. Sedan var det bara att göra fint i stallet, ta på hästarna sina täcken och sedan var vi klara för dagen.

Tisdag

Hejhopp!
Idag var det riktigt segt att gå upp ur sängen.. regnet öste ner och jag var allmänt trött. Det var mockning som stod på schemat idag igen, då Andres inte är här. Antagligen blir det väl så hela veckan, som förra. Vi får hoppas att han kommer tillbaka till helgen iallafall.

Vid 11.15 var det dags för våran första ridlektion för dagen. Jag red Traviata igen. Hon var mycket mer framåt idag, tills vi kom till galoppen. Där var hon riktigt slö. Förövrigt kändes det bra. Hon är väldigt rund så det är svårt att hålla om bra med benen, men det är väl en vanesak, hehe.

Idag fick vi äntligen betalat för maten mm. Jag köpte även en väst med eponas logga på :)

Efter lunch red emelie Bailarin igen medan jag satt på rummet och tog det lugnt. Vid fem var det dags för nästa lektion (den vi hade över från gårdgen, eftersom det inte blev någon då :P). Jag red Corsario. Idag blev jag riktigt nöjd med honom. Han var jätte fin, och även galoppen var mycket bättre. Det blev något avbrott här och där men inte alls så många som första gången jag red honom. Det gäller verkligen att sitta rakt med överkroppen (jag faller lätt fram lite) och vara på honom lite då och då med benen för att visa att han ska fortsätta galoppera. Jag tror att det är en fixidé han har fått för sig då ofta de som är lite mindre erfarna får rida honom eftersom han är såpass snäll. De kan inte hålla igång lika väl och det har han lärt sig.

Nu ikväll fick hästarna som är installade täcken på sig, då det är ganska kallt på nätterna.

Emelie fyller år idag så när vi hade slutat gick vi till macken så hon skulle få köpa något med alkohol i, bara för att hon fick ;)

Nu är det dags att sova!
Vi hörs imorgon :)

Sista veckan!

Hejsan!
Idag gick vi in på våran sista vecka här.
Om exakt en vecka sitter jag hemma i huset i Kungälv. Tiden har bara sprungit iväg, men samtidigt känns det som att vi har varit här i evigheter. Det är lite blandade känslor om att det snart är slut. Jag vill hem då jag saknar er där hemma (Speciellt Jesper, vi har 10 månader tillsammans idag :) <3), men samtidigt vill jag inte åka och lämna allting.
 
Andres är ledig igen så morgonen började med mockning igen. Fördelen med att vi ställde om klockorna igår, är att nu ser man iallafall något när man mockar. Innan har det varit ganska mörkt vid 8, då solen inte har hunnit stiga upp.. deras lampor i stallet är inte heller de bästa.. men men, nu är det ljust på morgonen iallafall :)
 
Denna veckan är det ingen turist här så det kommer bli en väldigt lugn vecka. Däremot var våran eftermiddag inte helt lugn idag..
 
Förmiddagen spenderades med att snygga upp runt om stallet. När mockningen var klar, tog jag och emelie och krattade, då det behövdes väldigt mycket! Jag krattade runt om och på baksidan av stallet. Jag kan ju säga att i slutet var man ganska trött i armarna. Det är ju ganska monotont arbete om man säger så. Åh, en sak som var lite fult: En punkt på mina tummar domnade typ bort i slutet, på samma ställe på båda tummarna. - Undra varför?
 
Vivi bad oss rida en häst som heter Bailarin i ca 30 min. Han är under igångsättning och om jag fattade det rätt, ska vi rida honom varje dag denna veckan. Emelie fick rida honom idag. Hon skulle rida på den stora utebanan. Först skulle hon skritta 10 min, sen trava 10 min, sen galoppera 1 varv i höger samt vänster galopp och sist skritta i 5 min. Imorgon blir det min tur att rida honom.
 
Vid 3-tiden gick vi ut till stallet igen efter lunch. Vi började mocka lite smått och sedan kom Vivi med en lapp om vilka hästar vi skulle rida och sedan att hon skulle rida ut med en väns vän eller något sånt. Vi gjorde iordning hästarna de skulle ha. Hon bad mig göra om flätorna i Narañjeros man, då de började se fula ut (de hästarna som har långa manar, försöker de ha flätade hela tiden). Medan jag stod och flätade, kom Emelie ner och sa att Handsome (andra hästen som skulle rida ut) hade slitit sig. Det visade sig att han hade fått ett balltramp (trampat sig på ett område, strax ovanför hoven) på höger framben och en sned sko. De rengjorde såret och så medan jag flätade klart. Sedan fick vi ta Piruleta till uteritten istället. Det blev sent så vi bestämde att ta våran ridlektion imorgon istället.
 
Nu är det dags att sova!
Godnatt

Söndag

Hej!
Även igår strulade internet. Lite tröttsamt.
Eftersom det var söndag var det bara vi här. Vi hade inte fått något schema, så vi bestämde själva vad vi skulle göra.

Direkt på morgonen släppte vi ut tre hästar: Trajano, Corsario och Arco. De blev väldigt glada över att komma ut!! När de var ute tog vi och började putsa sadlarna och tränsen som hade använts under veckan. Vi började i "Lilla sadelkammaren" (den som är i stallet). När allt var putsat och fint där gick vi och åt frukost.

Efter frukosten putsade vi utrustningen i stora sadelkammaren och snyggade till lite där inne.

Andres var tillbaka över helgen så vi behövde inte mocka eller något sådant. Däremot sopade vi rent i stallet och snyggade till lite där också. Det blåste väldigt mycket så vi gav upp hoppet om att kunna kratta något, det fick bli morgondagens jobb! Caty hade nämnt att Traviata's och Arco's manar behövde ryckas. Eftersom Arco var ute började vi med Traviata.

När stallet var snyggt och Traviata var färdig-frisserad tog vi "rast". Även om det blåste ganska kyligt, så var solen framme, så resten av förmiddagen spenderades utanför rummet i solen, det var hyfsat vindstilla där faktiskt.

Vid 12-halv 1 bytte vi hästar som var ute. Trajano, Corsario och Arco fick gå in igen och Traviata, Seneca och Foreña fick gå ut. Jag filmade när vi släppte Foreña, film kommer så fort jag kommer hem :)

Nu var det Arcos tur att få manen ryckt. Vi visste inte hur kort de ville ha den, så den fick bli lite längre än vanligt. När han var klar slutade vi för dagen (förutom att vi skulle ta in de hästarna som vi släppte ut vid 4-tiden)

Det var en ganska mysig dag faktiskt! :)

Sedan

Sevilla :)

Hej!
Lördag idag = Ledig idag!
Vid 10 åkte vi in till Sevilla. Idag åkte vi in till själva centrumet. En väldigt mysig del av sevilla som vi båda önskar att vi hade hittat innan.
 
Vi gick och tittade på/i katedralen som Raul hade pratat om. Den var så sjukt fin! Ni anar inte. Korten jag har på den gör sig inte rätt. Så mycket detaljer!! Om ni någonsin åker till sevilla; Gå och kolla på den!
 
Kort kommer när jag är hemma, jag orkar inte bråka med internetet här. Det är inte det bästa om man säger så.
 
Vi fick även shopat lite grand. Jag fick äntligen hittat mig ett "klockhalsband", som jag har velat ha i flera år nu. Ni anar inte hur glad jag blev när jag såg dem :)
 
Hahah, emelie gjorde lite halvt bort sig när hon frågade en turist-guide om han pratade egelska. Han svarade: klart jag gör! och halvt skrattade ^^
 
Det är även lite roligt hur spanjorerna som inte kan ens ett ord på engelska, försöker prata med oss och förklara saker, även om de vet att vi inte förstår. Idag var det en dam vid busshålplatsen som skulle förklara vart vi skulle hoppa av när vi stod och försökte lista ut det genom att kolla på kartan inne i busskuren. Hon var jätte gullig, men det var inte mycket vi förstod!! xD Vi hittade iallafall, både in till centum OCH tillbaka! Hahah, bara det var en bedrift ;) - Vi är grymma! ^^
 
Nu är det dags att sova efter en härlig dag!
Godnatt där hemma :)

Fredag :)

Hejhej!
Igår var det fredag igen då. Det är sjukt va veckorna springer iväg. Nu är det verkligen inte långt kvar innan vi åker hem!

Även gårdagen började med mockning. Vid halv 9 gjorde vi ordning hästarna inför uteritt och sedan var det dags för frukost. När vi hade ätit klart och så gick vi och fortsatte i stallet. Vi mockade och sopade osv. Det vanliga som behöver göras helt enkelt.

Vid halv ett var det dags för ridlektion. Jag fick rida Traviata. Hon var ganska mysig att rida. Dock så var hon ganska seg. Vi tränade på att göra shoulder-out och det som var motsatsen till traverse (sluta), som jag inte kommer ihåg namnet på. I galoppen tränade vi även på lite förvrängd galopp. I vänster varv gick det väldigt bra, men i höger ville hon byta galopp hela tiden, så det blev väl sådär.. men men, haha.

Det enda vi hade att göra efter lunch var att mocka och sedan sopa rent och göra stallet snyggt och prydligt.

Kvällen spenderades med filmmys på rummet. Även igår fick vi besök av hunden Sara som la sig till ro på vårat golv och dömde livliga drömmar. Benen ryckte som bara den! Hihi!

Blixt och Dunder!

Hej! Idag har det varit oerhört dåligt väder. Regnet har öst ner i princip hela dagen. Nu i eftermiddag har det även åskat och blixtrat.

Även denna morgonen började vi med mockning. Idag var det ingen uteritt så vi kunde bara ta det lugnt. När vi hade ätit frukost och var klara med stallarbetet fick vi göra lite småpyssel, som att putsa utrustning mm. Vivi bad mig hämta in en häst som hon skulle rida. Eftersom det hade regnat så mycket, var hagen helt lerig, man kunde knappt gå där inne. Jag kan ju säga att jag var glad att jag hade mina ridstövlar på mig istället för joggingskorna jag brukar ha. När jag hade tagit mig innanför stängslet försökte jag locka till mig hästen, för att slippa gå i leran. Självklart ville han inte komma fram till mig. Helt plötsligt fick jag en sån JÄVLA stöt!! Visst, man har allt fått många stötar innan, men aldrig i hela mitt liv har jag känt en så kraftig stöt. - AJ säger jag bara!! Efter det var jag väldigt noga med att inte nudda stängslet när jag gick ut i leran och hämtade hästen. Hehe.

Vid 12 kom Kati och sa att vi skulle ha lektion så fort som möjligt. Idag blev det min tur att rida Arco igen. Jag måste säga att det gick mycket bättre idag. Det var ju långt ifrån perfekt men idag kändes det bättre iallafall. Som jag sa första gången: Det är en häst man måste rida några gånger innan man hittar knapparna. :)

Vi hade en lektion som vi hade missat från innan. Den skulle vi ta igen idag, så när vi hade ridit klart var det bara att snabbt ta hand om första hästen, gå och hämta andra och börja göra iordning den. Till andra lektionen skulle jag ha Aladin igen. Han går ute, så han var ju inte direkt torr, om man säger så! Inte direkt ren heller för den delen.. haha. vattnet som droppade från honom var bruna av smuts och så fort man nuddade honom blev man brun/orange.

Lektionen gick bra, han har inte blivit riden sen jag red honom sist, så han var väldigt pigg. Vi gjorde en övning på 20-meters volt, att första halvan göra öppna och andra halvan göra sluta. Det var inte så svårt, sedan testade vi på två nya rörelser (också på volten) "shoulder-out" (dvs. öppna fast att du gör den åt fel håll, tänk dig att du rider på volten i höger varv, och på den volten, gör du öppna åt vänster.) och en rörelse vars namn jag glömt bort, men det är att du gör sluta åt fel håll. Så samma som shoulder-out fast att du gör sluta istället för öppna.

Galoppen blev jätte fin idag. Han var lugn och fin utan avbrott eller att han sprang iväg. :)

Eftermiddagen bestod av samma sak som igår: mockning och fixa iordning Seneca inför och efter lektion.

Sara, en av hundarna är livrädd för åskan. När vi satt och åt middag puttade hon upp dörren och smet in och la sig under bordet. Så söt är hon. Sedan när vi gick följde hon med oss, först in på toan och sedan, för första gången, in på rummet. Hon brukar annars stanna i dörröppningen, men idag gick hon in som ingenting (hon får egentligen inte gå in här). Emelie gick och frågade om det var okej om hon sov hos oss, och det var det, så nu ligger hon här, nöjd och belåten, på golvet.

Detta är Sara

Nu är det dags att sova, vi hörs imorgon!

Gårdagen :)

Hej!
Internet strulade igår igen, därför blev det ingen uppdatering.

Andres är fortfarande ledig så igår började vi dagen med att mocka. Jag var på så fruktansvärt dåligt humör, vet inte varför.. vaknade väl på fel sida eller något :P

Hästarna till uteritten skulle vara klara 9.30 och på grund av det, blev det väldigt sen frukost för våran del. Vi brukar äta frukost vid 9 och vi år vid kvart i 10 eller något, hehe.

Iallafall.. efter frukosten gjorde vi klart det som skulle göras i stallet, dvs mocka klart, halma, sopa och kratta. En lite skum/rolig sak.. Det som dom använder som underlag i boxarna (halmen), är samma som de ger som hö!

Vid halv 1 var det dags för ridlektion. Igår var det min tur att ha Corsario igen. Han var väldigt arbetsvillig och go som vanligt. Idag gick det bättre med galoppen, det blev inte lika många avbrott som sist.

Det öste ner på eftermiddagen så efter lunch var det bara en häst som skulle göras iorning inför och efter lektion, och mockning som stod på schemat. Efter det var vi klara.

Tisdag

Hejhopp!
Idag har det varit helt underbart väder! Solen har strålat och det har varit runt 27°C. Nu när det inte är så lång tid kvar, och det ser ut att regna stor del av veckan, så får man passa på att vara ute i solen och värmen så mycket som möjligt!!

Förmiddagen spenderades med att mocka, kratta, sopa mm. Nu på förmiddagen var det ingen häst som skulle göras iordning, då de åker in och kollar på en hästshow på tisdag förmiddagar.

Vid halv 1 var det dags för ridlektion för oss. Idag hade jag Arco igen. Det gick lite bättre idag, men jag kan ju inte direkt säga att det kändes bra. Han var fortfarande väldigt seg, vilket är konstigt, då han är ganska känslig. Men han lyssnar inte så mycket på framåtdrivande hjälper. Galoppen är dock väldigt bekväm!! Man kan nästan bara sitta passiv och bara hänga med.

Efter lektionen tvättade vi vattenkoppar och gjorde lite annat småpyssel innan lunchen.

Maten var underbart god som vanligt!! Man kan inte klaga alls! Jag skulle verkligen inte tacka nej till att äta den maten hela tiden!

På rasten satte vi oss ute i solen och gottade oss. Snart åker vi hem, och då vill man ju inte vara allt för blek ;) haha

Det enda som var efter lunch var att göra iordning en häst inför och efter lektion, mocka och sedan sopa och göra snyggt i stallet.

När allt var klart bytte vi om och traskade till macken för att köpa vatten och godis ^^

Nu är det dags för att sjunka ner i drömmarnas värld!
Godnatt på er där hemma!

Två veckor kvar!

Hello!
Idag är det bara två veckor kvar av den sista praktiken under min gymnasietid.

Andres, som jobbar med stallskötseln, var ledig idag. Detta gjorde att vi fick mocka boxarna för första gången. De ville att man bara skulle ta ut det värsta (högarna och det som var jätte blött, inget mer), jag tyckte att jag tog ut det som var riktigt smutsigt, men så kommer Vivi och säger att jag tar ut för mycket som är "rent". Hehe, här behöver man inte vara så noga, eller rättare sagt, man får inte vara så noga! När vi var klara gick vi och åt frukost och sedan gjorde iordning hästar inför uteritt. Även denna veckan är det bara en turist här. Det betyder att det kommer bli en lugn vecka! :)

Medan de red (de rider i lite dryga 3 timmar) hann vi kratta baksidan, snygga till i stallet och vid 12 var det dags för ridlektion. Jag red Corsario igen. Han var väldigt go och samarbetsvillig idag, dock var han väldigt trött på slutet och hade svårt att hålla galoppen. Oftast brukar man få en förvarning innan de saktar av till trav, men inte av Corsario. Han kunde helt plötsligt sakta av. Lite jobbigt, men det gick bra förövrigt, så jag är nöjd.

Efter lunch gjorde vi iordning en häst inför lektion och sedan mockade boxarna en gång till. De hästarna som är installade, står ju inne hela dagarna och nätterna, förutom när de rids så det blir snabbt skitigt i boxarna.

När mockningen var klar och vi hade sopat och gjort fint så var det bara till att vänta på att lektionen skulle bli klar, så vi kunde ta in hästen. Sedan var vi klara för dagen.

Nu ska jag nog ta ock lägga mig! Vi hörs!

Lördag

Hejhej!
Igår åkte vi in till stan, som vanligt på våra lediga dagar :P
Det blev först en trip till Carmona för att sedan åka vidare till Sevilla. Hittade lite smått och gott, bl.a. ett par skor. Jag testade dem förra helgen och kunde inte riktigt bestämma mig om jag ville ha dem eller inte. Sedan gick jag och tänkte på dessa skorna hela veckan, så det blev att jag köpte dem!

Vi åkte vid kvart i 11 och var inte hemma förrän 18.30 så det var en lång dag, men vi klagar inte ;)

Det är lite roligt hur mycket uppmärksamhet man får här. Folk tittar (läs stirrar) på oss, tutar på oss, ropar saker (som vi inte förstår vad de menar, men man kan ju tänka sig), busvisslar åt en osv. Igår var det några killar som skulle med samma buss som oss som misslyckades grovt med att vara diskreta när de tittade på oss. De sa även "hello" men mer vågade de inte ^^ hahah

Resten av kvällen spenderades med film och godis. Någonting jag saknar väldigt mycket är lösgodis, jag förstår inte hur de INTE kan ha det, måste vara det bästa Sverige har att erbjuda ;) haha

Fredag :)

Hejsan!
Nu är det fredag fredag igen. Denna veckan har gått ruskigt fort! Det känns som att det var måndag i förrgår!

Även idag började vi dagen med att kratta. Eftersom det hade blåst och regnat så mycket igår, var det välbehövligt. Vid 10 skulle första hästen vara klar för lektion. Efter det var det en lektion till, och sedan var det dags för våran lektion. Idag var det min tur att rida Arco. En lite större häst som är ganska känslig.
Min första tanka av honom var att det är en häst man måste rida ett par gånger innan man får till snitsen. Han var väldigt seg och han är en häst som lätt skjuter ut baken. Eftersom han är ganska känslig, var man tvungen att rida honom med ganska långa tyglar, jag ville korta dem hela tiden men så fort jag kortade lite sa vivi till mig att länga dem. Jag vill rida honom fler gånger för att verkligen få till det så det går riktigt bra. Emelie har ridit honom tre gånger och det var inte förrän sista gången hon kände att det gick bra.

Han hade dock väldigt go galopp! Den var lätt att sitta i och lätt att hålla igång.

Efter våran lektion slutade vi (Innan lunch). Efter lunch någon gång gick vi till macken för att köpa lite fredagsmys ;)

Imorgon blir det in till först Carmona och sen vidare till Sevilla.
Hoppas ni har det bra hemma i Sverige!

Torsdag

Godkväll!
Idag har det blåst väldigt mycket och på eftermiddagen öste regnet ner och blixtar lyste upp himlen..

Dagen började med krattning som vanligt. Vid halv 9 blev det lite små-stressigt när Vivi ringer och berättar att hon helt hade glömt bort att Rafael Soto (OS-silver medaljör i dressyr) skulle ha lektion för turisten. Han var redan där och hon bad oss göra iordning Seneca så fort som möjligt. Som tur var, var han inte så väldigt smutsig. De vill nämligen att man tar bort alla fläckar inför lektion. När seneca var klart återgick vi till att kratta en liten stund innan frukosten. Vi blev inte klara så efter frukosten blev det att göra klart.

Eftersom det bara är en turist här nu, som rider iallafall. Hennes man är med också, men han rider inte :P Så är det väldigt lite att göra. Även idag var vi klara vid ett-tiden. Så det blev lång lunch igen.

Vid två ropade Jane på oss och sa att Peaches sprang lös. Peaches är en liten B-ponny som har någon skada på frambenen. Hon borde inte kunna springa för tillfället och ännu mindre rymma från boxen. hennes box består av tre väggar och två pålar som sitter över ingången. På något sätt hade hon lyckats dra ut järnbulten på den översta pinnen, ur väggen, så att hon på det viset kunde kliva över den lägre pinnen och rymma. Sneaky häst!!!!

Efter lunch öste regnet som sagt ner och det var dags för våran lektion. Idag hade jag en häst som heter Corsario. Eftersom det regnade så mycket beslöt vi oss för att göra iordning dem inne i boxarna. Corsarios saker är i den stora sadelkammaren så det var bara för mig att gå ut i regnet för att hämta dem.

Även om det ragnade på oss och man, stundvis inte hörde vad Vivi sa när vi red, var det en rolig lektion. Corsario var ganska mysig att rida, lite seg i skritten och stundvis ganska hög i formen, men ändå gillade jag honom. Även idag fick vi träna på half-pass i trav och galopp. :)

Resten av eftermiddagen/kvällen har vi bara suttit inne.
Imorgon är det fredag igen och snart är det bara två veckor kvar tills vi åker hem!

Onsdag!

Hej!
Idag började vi lite tidigare än vanligt.. En av turisterna skulle ju åka idag, men hon ville hinna ha en lektion innan hon åkte. Hennes lektion skulle börja klockan åtta, det betydde att vi behövde börja vid halv åtta för att hinna göra iordning hästen. Det var inte lätt att se smutsen på hästen då det fortfarande var mörkt ute. När lektionen var över och vi tog hästen igen (nu hade det hunnit bli ljust) såg vi att hästen vi trodde var ren, inte alls var det! Haha! Jaja.. sånt händer ;)

Efter frukost var det göra iordning hästar som gällde. vid Ett-tiden var lektionerna klara, så vi fick lång lunch!!
På eftermiddagen var det bara en lektion, och den var för oss. Jag red Aladin igen. Idag måste jag säga att det gick ruskigt bra. Galoppen blev så fin, inte det rusadet som han ofta har. Övergångarna var också betydligt bättre. Han sprang inte in i galoppen lika mycket som innan och eftersom det inte gick lika fort, var avsaktningarna också betydligt bättre.
Det märks att de har börjat avancera våra lektioner lite mer nu, villket är roligt! Innan har v mest tränat leg-yielding (skänkelvikning), shoulder-in (öppna) och traviere (sluta, (vet inte om det är sättstavat)). Idag fick vi även göra half-pass (som sluta, men att man rör sig i sidleds, som i skänkelvikningen). I slutet av lektionen gjorde vi även lite kadrilj (dvs. att vi red ett litet "program" där vi utförde olika rörelser samtidigt bredvid/mitt emot varandra). Det var riktigt roligt! Aladin fattade inte riktigt vad som hände, han hade aldrig gjort det innan. Det blev ett flertal "krockar" när vi skulle rida bredvid varandra, så nära som möjligt. Det är tur att hästarna är snälla!! :)

Jag hoppas vi får göra det fler gånger. I slutet gick det riktigt bra! Aladin fattade poängen och slutade vingla ^^

Nu säger jag godnatt!

Halva tiden!

Hej!
Idag har vi avklarat halva praktiken! Det känns som att vi har varit här i evigheter, men samtidigt känns det som att vi nyss kom hit.

Dagen började med krattning, som vanligt. Även idag var det väldigt kyligt på morgonen. När vi hade krattat på ett ställe, så bad Vivi oss att gå upp till stora sadelkammaren och börja putsa lite utrustning där. Under dagen skulle vi ha putsat fem set var (träns och sadel och ev. annat tillbehör).

Turisterna var och tittade på en hästshow på förmiddagen, så det gav oss rum att ta igen lektioner som vi hade missat. Det blev två lektioner. Första lektionen red jag Aladin. Han var go som vanligt, lite springig i galoppen, menmen ;)

Andra lektionen red jag Victoria. Jag har ridit henne en gång innan, och då gillade jag henne inte. Jag ville testa henne igen för att försöka göra en bättre lektion. Min slutsats blev dock densamma. Jag gillar henne inte! Hon är rund som en tunna, sadeln (och magen) gör att man hamnar i världens stolsits, hon är stel som en pinne, lyssnar inte på skänkeln.. nej, inte min typ av häst!

På eftermiddagen var det dags för de andra två att rida. De red först en lektion tillsammans och sedan hade hon som åker imorgon, en lektion med sitsträning.

När vi slutade, stack vi till affären lite snabbt innan det var mat.

Åh, jag kom på en sak!! hhahah. Till sitsträningen behövde vi ett speciellt träns, nosgrimma och en longerlina. Raul hade använt det innan och hade precis hängt in det i sadelkammaren. Då poppade det upp en bild i huvudet, och jag säger till emelie: - Är det nu vi ska gå in, ta tränset och sedan springa ut med det? (typ göra en "hit and run") Vi båda börjar skratta. När vi sedan tar tränset (och longerlinan mm), så tar emelie allting, och jag tar tillbaka "nosgrimman". Emelie börjar gå och märker inte att jag sitter fast med tygeln runt benet, emelie håller i longerlinan, som sitter i nosgrimman som jag håller i.. det blev lite kaos, och vi bröt ut i världens asgarv! Det var den "hit and run"en hahaha! Då var det bevisat: vi ska inte bli tjuvar.., iallafall inte tillsammans! Vi är ju typ som Jönssonligan! xD

Nu säger jag godnatt efter denna dagen. Imorgon väntas en ny!

Ny vecka igen!

Buenas Noches. Idag var det måndag igen ja! När vi vaknade imorse var det ganska kyligt inne i rummet. Det blev på med jackan innan man gick ut och det var ett smart drag! Usch, vart tog värmen vägen? Jag hoppas verkligen den kommer tillbaka!! Senare på dagen blev det dock varmare, bara solen fick lysa en stund så ;)
 
Morgonen började med att vi krattade baksidan, vid gödselstacken. Det låg väldigt mycket hö runt omkring (finns fortfarande en del att göra där!). När klockan blev nio gick vi och åt frukost för att sedan göra iordning första hästen inför lektion.
 
Denna veckan kommer nog bli väldigt skön. Första halvan av veckan är det tre gäster här, varav två rider. Sedan andra halvan av veckan kommer den ena åka. Det betyder att det bara kommer vara en som rider! Snacka om slapp vecka! Idag red de alla sina lektioner på förmiddagen. De rider två till tre lektioner var per dag. Det enda som var kvar efter lunch, det var för oss att rida en lektion och sedan plocka undan och så i stallet.
 
När vi red så hade jag Marismeño. Han är rätt trevlig, okomplicerad. Det är väl ingen favorit direkt, men han är helt okej! När vi hade ridit klart och skulle skritta upp dem till uppbindningsplatsen, höll hundarna på och sprang runt och jagade varandra. Marismeño tyckte att det var jätte läskigt. För en liten millisekund trodde jag att jag skulle flyga av när han helt plötsligt kastar sig bakåt/åt sidan. Men mina "kvarsittningsskills" räddade mig ;) haha Sedan vi slutade har jag i princip suttit i sängen och läst/suttit vid datorn hela tiden.
 
Nu blir det kolla det nya avsnittet av the vampire diaries! ;)

Gårdagen

Hej!
Igår var en lugn dag. Som förra söndagen gick vi upp vid 8 för att få krattningen avklarad innan solen och värmen kom. Efter att vi hade krattat klart tog vi och gjorde oss frukost. Nu har man faktiskt börjat längta efter baguett-frukosten med jordgubbsmarmelad, apelsinjuice och varm oboy. Vi har fått det varje dag, första veckan tyckte jag att det blev tjatigt, men nu längtar jag efter det! Hehe.

När vi var mätta och belåtna gick vi och checkade av nästa sak på listan; putsningen. All utrustning i lilla sadelkommaren som hade använts skulle rengöras och tre träns och sadlar i den stora.

När det var klart var det dags att bada hästar. Det var fyra som vi skulle bada helt (kroppen, manen och svansen) och två som vi bara skulle tvätta kroppen på. Vi var klara med allt vid ett-tiden. Då gick vi och bytte om och lade oss vid poolen och gottade oss i solen. Ett dopp blev det allt, även om vattnet är ganska kallt.

Resten av dagen tog vi det bara lugnt och vilade upp oss inför vecka 3!
 
Just det! Igårkväll var tamborill lite dålig. Han har varit lite krasslig till och från sedan i fredags. Igår låg han ner mycket och även rullade lite. Vi var ute och tittade till honom till och från. Igår när han började rulla sprang jag och hämtade emelie, jag försökte nämligen få upp honom men lyckades inte. Det började ösregna när vi stod där. Efter en ganska lång stund ställde han sig upp och stod kvar. Då bestämde vi oss för att det var lugnt att gå in igen. Nu idag (måndag) varkade han mycket bättre iallafall! Skönt det!

Sevilla

Idag var vi lediga. Vi gick upp vid 9 för att äta frukost och sedan strax innan 10 gick vi till busshållplatsen för att ta bussen till Sevilla. Vi hade ingen aning vart vi skulle hoppa av inne i Sevilla, så vi körde på taktiken; där det ser ut att finnas affärer, där hoppar vi av!

Den taktiken funkade faktiskt väldigt bra! Vi kom rätt direkt. På vägen såg vi bl.a. Lidl, Media Markt, DHL mm. Hmm.. åkte vi tillbaka till sverige? ;) Sevilla bjöd på många bra affärer, Emelie blev helt lyrisk i speciellt två av dem: Pull & Bear och Stradivarius.

Runt omkring och inne i shopingcentret fanns det människor som "klädde ut sig" till statyer (ni fattar vad jag menar), de stod där stilla och så. På vissa ställen utförde de små shower.

Vid 12-tiden tog vi en fika på McCafé. Macarons och frappe de chocolate. Supergott, blev lite sött i slutet dock ^^

Seis Macarones y Freppe de Chocolate!

När vi hade gått igenom hela centret gick vi för att leta upp en mataffär och ett apotek. På apoteket köpte vi myggmedel, nu jävlar ska de sluta bita oss!! ;)

I mataffären blev det äpplen, jordgobbar och godis. Någonting som var väldigt konstigt, var att innan man gick in i affären var man tvungen att plasta in påsarna man hade. Det låg plastpåsar vid ingången och en sak som bränner ihop öppningen på påsarna.
En annan sak som var väldigt udda som jag kom på, var att i en av affärerna, när man skulle testa kläder, så skrev de upp med whiteboard-penna på en spegel som satt utanför varje bås, ens namn (förnamn bara) och antal kläder.

Det jag fick inhandlat idag var nagellack, en snygg och skön tröja, myggmedel (<3), Aloe vera gel, balsam, nagellacksremover, och det i mataffären.

Vi gick runt på lite (ofrivillig(?)) sightseeing också. Vi försökte leta efter en katedral som Raul hade nämnt. Sedan tappade vi halvt bort oss, men vi klarar allt! Inga problem att hitta tillbaka! ;)


Fredag!

Halloj!

Idag är det fredag, det betyder snart helg! I morse kom Rafael Soto, OS-silver medaljör i Dressyr, hit och hade två lektioner. Det var väldigt roligt att sitta och titta på! Tänk att få träna för honom.. det hade vart något!

Hela förmiddagen blev lite velig, då vi hade fått ett schema med tider, men de hölls ju inte (som vanligt ^^) så vi visste inte riktigt när hästarna skulle vara klara. Ibland fick de stå en liten stund, då vi trodde de skulle användas tidigare än de gjorde. Menmen, det fick gå! ;)

Idag red alla på förmiddagen så man kan i princip säga att vi slutade vid lunchtid. Vid 5 skulle vi dock ha lektion. Även idag red jag Aladin. Jag känner att det går bättre och bättre för varje gång jag rider honom. Det är jätte roligt! Han är mycket lugnare i galoppen, idag var han dock lite "hängig" i munnen. Han hängde sig lite på bettet emellanåt.

När vi hade ridit klart var det bara att plocka undan och sedan var vi klara. Helt lagom dag! ;)

Imorgon är vi lediga och då ska vi ta bussen till Sevilla. Får se hur detta går! Nu vet vi iallafall vad hållplatsen här vid epona heter. Los Nietos.

'
Aladin, hästen jar rider för det mesta.

Torsdag

Hejhopp!
Denna morgonen var lite händelserik.. Vi gick upp strax innan 8 som vanligt. Vivi hade glömt att sätta upp ett schema till oss, så vi satt i stallet till halv 9 då hon kom. Hon bad oss kratta upp allt hö som var i den lilla paddocken (som används som hage). När vi kom dit såg jag att Fali (vet inte om det är rättstavat) halvt sprang bort till Vivi och pratade med henne. Han pekade på ett ställe.. jag tittade dit och trodde först han menade hästarna som sprang tunt lite (inget onormalt). Sedan såg jag bakdelen av en hund som hängde från staketet runt "matsalen". Usch det var ingen rolig syn! Vi viet inte vad som har hänt, men antagligen har hunden försökt hoppa över staketet och fastnat. De har eltråd nere strax ovanför marken, det kan hända att den har kommit år den och fått massa elstötar.. vi vet inte. Hunden var iallafall ganska stel, så det har antagligen hänt inatt någon gång.

På grund av detta glömde Vivi tala om vilka hästar som skulle gå första lektionen och att den skulle vara vid 9.30. Det blev lite panikborstning och så när hon skickade Jane fem minuter innan lektionen skulle börja. Menmen, så kan det bli när man har annat i tankarna!

Resten av förmiddagen fortsatte som vanligt, fixa hästar innan och efter ridning osv.

Efter lunch var det bara två lektioner idag, det betyder att vi slutade tidigt (med tidigt menas runt halv 7 - 7 ^^)

Idag har vi bara tagit det lugnt efter att vi slutade.
Imorgon är det fredag, och sedan är det helg :D

Gårdagen

Hejhej!
Igår var en varm och härlig dag. Vi hade fullt upp med att fixa hästar, som är våran huvudsakliga uppgift. På morgonen skulle fyra hästar göras iordning inför uteritt. Sedan flöt dagen på med lektioner. När Uteritten kom tillbaka var det snabbt upp och hjälpa till att ta av all utrustning och sätta fast hästarna, och sedan spola av dem då de blir väldigt svettiga i denna värmen. Medan jag stod och spolade av en av hästarna, körde det förbi en lastbil utanför på vägen.. och Handsome (en häst som kan vara lite skygg och dra när han sitter fast) fick panik och slet sig. Det är i dessa lägen man är glad för att hela stället är instängslat. Ingen kom till skada som tur var!

Resten av dagen flöt på utan några incidenter. Även igår blev en lång dag. Vi var inte klara förrän strax efter åtta på kvällen.

Även om vi slutar så sent, så är det inte jobbigt, vi har mycket små-pauser under dagen. Och sedan att våran lunch är så sen (14.30) så känns det inte att det är så sent som det faktiskt är ;)

Efter middagen (20.30) traskade vi till macken för att köpa vatten. Sedan blev det att slappa fram tills vi gick och la oss!

Internetstrul!

Hejhej!
Förlåt för att det inte kom något inlägg igår, hade inget internet..
Morgonen och förmiddagen igår var riktigt härlig! De som är här på "läger" eller vad man ska kalla det, var och tittade på någon hästshow, så det vi gjorde var att kratta innan frukosten, och sedan rida två lektioner.

Första lektionen hade jag Aladin igen. Han var go som vanligt, väldigt arbetsvillig och framåt. Igår var han inte lika springig som han var den första och andra lektionen. Även galoppen var bättre!

Andra lektionen red jag Marismeño. Det var väldigt varmt när vi red andra gången (vi red vid 12-tiden), det märktes på hästarna. De var inte alls lika pigga som de kan vara. Även om det var varmt och så, så gick det bra. Han är också väldigt go!

Efter lunch skulle alla rida, det blev lite förseningar mellan lektionerna så det blev en väldigt lång dag.

Vi hörs sen! :)

Ny vecka!

Hejsan!
Måndag igen. Förra veckan gick väldigt fort, går de resterande veckorna lika fort, då kommer denna upplevelsen vara över på nolltid.

Dagen inleddes med att göra iording hästar för uteritt. Denna veckan är det några som har valt"train and trail" programmet. Det betyder att de gör uteritter på morgonen och lektioner på eftermiddagen.

Måndagar är de mest hektiska dagarna har de sagt.. det märkte vi av idag! Lite stressigt på morgonen, men sen flöt det på resten av dagen! Dock slutade vi ganska sent, men men.

Efter middagen/ kvällsmaten traskade jag och Emelie till bensinmacken i mörkret. Det blir mörkt väldigt tidigt här.. och SNABBT!!
Där köpte vi vatten och godis. Utan att ens ha hunnit gå 10 meter utanför macken sprack påsen jag hade allt i. Som tur (?) var såg kassörskan det och viftade med en ny påse.

Efter ungefär halva vägen kände jag att det började gå hål i den med.. kassa påsar!! men den klarade sig hela vägen tillbaka iallafall ;)

Även idag har det varit väldigt varmt, October skall tydligen vara Spaniens regnigaste månad.. hittills har vi haft tur, inte en droppe regn!

Får hoppas att det håller sig så! Det kan få börja regna när vi åker hem ;)

Resten av kvällen har spenderats på skype med min underbara pojkvän! Jag saknar dig! <3

Nu är det dags för att sova, imorgon väntar en ny dag!

Söndag

Hej! Internet har strulat en del det senaste.. igår när jag skulle skriva om dagen slutade det självklart fungera. Här kommer det iallafall, bättre sent än aldrig ;)

Vi gick upp vid 8 som vanligt igår. Vi hade nämligen några få saker som skulle göras under dagen, och vi ville ha gjort åtminstone krattningen på morgonen innen det blev för varmt. Utöver att kratta så skulle vi bara putsa vissa träns och sadlar, bada 6 st hästar (Traviata, Seneca, Corsario, Naranjeño, Mimoso och kroppen på Vegabundo) och döda flugor på peaches (en liten ponny). De har några konstiga, äckliga flugor här.. "crabflies". De sätter sig runt könsorganen och under svansen. För att döda dem får man ta en svamp full med tvål, tvålen dödar dem nämligen. Inte nog med att de är svåra att döda, när de väl är döda så sitter de kvar på hästen, så man får gå och plocka bort dem. Jag är väldigt glad att vi inte har sånna i Sverige!!

Vid halv två hade vi ridlektion för Katie. Jag red Aladin igen. Det fick väldigt bra, vi gjorde en del öppna, sluta, skänkelvikning mm. Han var inte lika springig idag som han var sist, i galoppen är han väldigt snabb, men det får man jobba på ;)

Vi var klara med allt ganska tidigt, så sedan hade vi resten av dagen ledig.

Det var så fruktansvärt varmt igår.. Det kändes som att man kokade, haha. Jag kan ju säga att det gick åt mycket vatten ^^

På eftermiddagen gick vi ut en sväng och såg oss omkring i området. Bilder från det kommer senare.

Nu måste jag sluta! Vi hörs sen!

Bilder!

Här kommer bilder från våran resa hittills! ;)
 
 
 

Trip to Carmona

Hej!

Idag hade vi dagen off. För att "fira" det bestämde vi oss för att ta en trip till Carmona. En av städerna i närheten. Det tar ungefär 10 minuter med buss dit. Vi gick upp och åt frukost vid 9 för att sedan gå ut till bussen vid 10. De har lite dumt med tidtabellerna här.. det står bara när bussarna avgår från första stationen, inte när de ska vara vid den specifika hållplatsen vi skulle åka från. Efter att ha väntat på bussen i lite drygt 45 minuter kom vi äntligen iväg. Vi hade fått en beskrivning att efter 2 rondellen skulle vi hoppa av. Inte så svårt! Hem däremot var lite klurigare. Vi hoppade på bussen på samma ställe som vi hoppade av, men problemet var att vi visste inte vad hållplatsen vi skulle av på hette = Vi visste inte vad vi skulle säga till chauffören när vi skulle betala. Vi bestämde oss för att helt enkelt säga att vi skulle till Sevilla (slutstationen). Några kronor dyrare (1,1 euro dyrare) men skit samma! :P

Inne i Carmona gick vi runt och kollade i lite affärer och så. Jag fick hittat mig en tröja, ett nagellack, silvertejp (tejpa gympaskorna xD), tofsar, Solglasögon, tvål och en liten handduk.. tror det var det. Vi hittade även ett hyfsat mysigt fik där vi åt vääldigt goda crossant (stavning?)-likande saker.

Vi var inte i Carmona så länge, det var lite dåligt med bussar nämligen och vi orkade inte vänta till 16.30 bussen, så vi tog den som gick 13.30 tillbaka istället.

Väl hemma gick vi upp to the pool ;). Den var inte "igång" men vi lade oss i solstolarna och gottade oss i värmen från solstrålarna. Resten av dagen har spenderats med att läsa och bara ta det lugnt!

Bilder får ni imorgon för nu måste jag sova.
Hoppas ni har det bra där hemma! :)

Dag 5 :P

¡Hola!

Även idag började vi med att kratta och sedan göra i ordning Naranjeño. Jag var helt inställd på att det var torsdag idag, så när jag väl kom underfund med att det var fredag så klagade jag inte direkt!

Fredag = Sluta tidigare, och Lördag = Ledig ;)

Innan lunch hade vi en ridlektion för Katie, Jag hade Marismeño igen. Det gick väldigt bra, jag gillar den hästen!

Idag blev det lite kortare lunch för våran del, vi skulle nämligen ha en lektion till, då vi hade två att ta igen (en kvar att ta igen nu). Nu red vi för Vivi. Denna gången red vi nya hästar. Jag fick rida en häst som heter Aladin. Han verkade vara lite yngre och inte så jätte kunnig. Vi gjorde en del öppnor, skänkelvikning mm, ganska basic. Han var ganska grön på att göra öppna, så det blev korta bitar och mycket klapp och beröm för min del. Pigg var han också!! I slutet kändes han dock väldigt bra! Det är en häst jag gärna rider igen :)

Dagen flöt på snabbt och nu är klockan mycket!! Dags att sova lite inför morgondagens äventyr. Det bär av till carmona för lite sightseeing och shopping (?)

Ha det gött!!
¡Adios!

Dag 4!

Hello ;)

Nu medan jag kommer ihåg det, så måste jag berätta en lite smått rolig sak som vi upptäckte häromdagen. Jo, de har badkar som vattenkar i hagarna, inget konstigt med det, men vet ni vad det är i badkaren utöver vatten?? - Jo fiskar!, ja ni läste rätt! Det är fiskar i. Har ännu inte frågat varför de har det i, men ja.. xD

Idag var första dagen då vi jobbade "som vanligt", dvs att vi började klockan 8. Då skulle vi kratta på ett av alla ställena som Vivi hade skrivit upp. Vi kommer antagligen pricka av ett ställe om dagen. Idag blev det A, imorgon ska vi kratta E. Till klockan 9 skulle vi även ha gjort i ordning Naranjeño, en av hingstarna.
 
Klockan 9 är det sedan frukost, som hittills har bestått av samma sak varje dag. - En baguett som har fått en krispig yta i ugnen med jordgubbsmarmelad, varm oboy och apelsinjuice!
 
Efter frukosten är det dags att fixa hästar inför ridning, och efter hand som de är klara, fixa dem efter ridning också
.
 
Idag har det varit ruskigt varmt! Det roliga är att jag och emelie svettades som grisar, och de som bor här typ, nja, det är väl inte så varmt! hehe
 
Vi ska ju få en ridlektion om dagen, i måndags hann vi inte med det, och samma sak idag (vi klagade inte direkt, hade knappt orkat rida ändå xD), det betyder att vi har två lektioner innestående nu ;)
 
ödlor finns det gott om här!
 
Nu säger jag godnatt för denna dagen! :*
 

 
 

Dag 3

Hejsan!
Idag började vi lite tidigare än igår, vi började vid halv 9 ungefär. Första lektionen var nämligen klockan 9 så då skulle första hästen vara klar. Jag måste säga att vi kommer vara mästare på att linda efter dessa 5 veckorna, alla hästarna ska nämligen lindas fram vid arbete.

Det är verkligen som det ska vara i ett stall här, lugnt och (nästan) ingen stress. Inte som på fjellaregård på skolan, där man har SÅHÄÄÄÄÄR mycket att göra på hyfsat lite tid! Vi har lagom mycket att göra här. Det är inte så att vi är sysslolösa, men det är inte så vi måste stressa heller :)

Vet ni vad? Idag var det premiär för musslor för min del! Vi fick det som förrätt till lunch. Det var faktiskt gott :)

Efter lunch var det en lektion till och sedan var det våran tur att få lektion igen. Idag var det jag som red Victoria (som Emelie red igår) och Emelie red Marismeño (som jag red igår). Victoria var lite stel i höger sida, men annars var hon go :)

Färgen börjar komma nu ;) Dock så tror jag att jag har bränt mig på öronen xD
Har dock fått värmeutslag på benen.. någon som har något tips på vad man ska göra åt det? Har inte ont av det, men det ser så fult ut!!

Nu ska jag sova, vi hörs imorgon ;)

Dag 2 ;)

 
Halloj! Idag var det i princip samma arbete som igår.., dvs. göra i ordning hästar införoch efter ridning. 

Idag har det varit riktigt varmt!! Jag kan säga att man blir väldigt trött av värmen.. när jag och emelie satte oss och kollade lite på en lektion, höll jag seriöst på att somna, jag kunde inte hålla ögonen öppna! xD

Här i Spanien måste jag säga att de äter lunch väldigt sent! Igår gick vi lös på snacks-maskinen vid 14-tiden då vi var hungriga, för att en halvtimma senare bli tillsagda att det var mat. Inte nog med att vi faktiskt fick lunch (vi tänkte att de kanske inte åt lunch), det blev 3-rätters middag!! Förrätt, huvudrätt och efterrätt!

Till lunch idag fick vi en underbart god pasta carbonara, huvudrätten var fisk med något friterat (var lite som mosarella-sticks i konsistensen, men smakade inte så!) och grönsaker till det. Till efterrätt fick vi typ vit vattenmelon, den var vit men smakade precis som vattenmelon :P

Middagen serveras vid 20.30, snacka om matkoman som kommer efter det!!

Middagen idag var iallafall någon soppa till förrätt, den smakade typ potatis/purjolök/någonting annat. Den var iallafall god :) Huvudrätten var potatismos, köttgryta och grönsaker, också detta var väldigt gott!! Till efterrätt fick vi brylépudding.

Idag fick vi även vår första ridlektion. Vi har en innestående, då vi inte hann med det igår.
Jag fick rida en vit spansk häst. Jag har tyvärr glömt hans namn, men men, får kolla upp det imorgon! Det är lite skillnad mellan våra hästar och deras hästar. Man får rida dessa lite annorlunda, grunderna är ju dock densamma. Hon pratade även om att vi skulle få rida några andra på egen hand. Det är väldigt roligt att höra dem säga att man rider bra! Med tanke på att de rider ruskigt bra!

När vi hade slutat gick jag och emelie och tog ett dopp i polen, det varganska kallt men när man väl hade kommit i var det faktiskt väldigt skönt! :) 

Nu tänkte jag lägga huvudet på kudden och sjunka ini drömmarnas värld! 
Vi hörs imorgon!

Epona Equestrian Centre

Hej! ;)
Idag var det dags för våran första praktikdag!
Resan igår gick jätte bra, när vi landade i Madrid skulle vi självklart landa i ena änden av flygplatsen, och flyga vidare från den andra änden. På skyltarna stod det att det skulle ta 9 minuter. de räknade nog inte på oss svenskar som alltid ska stressa fram, för det tog inte 9 minuter! Hehe ;)

När vi skulle hämta ut bagagen i Sevilla kan jag säga att det blev lite svettigt.. väska efter väska kom förbi oss, men inte min. När jag sedan känner igen en väska, som åkte förbi en gång innan fick jag lite halvt panik, tills jag insåg att väskan stod nedanför bandet en bit längre fram. Någon måste tagit fel först.

Vi möttes upp på flygplatsen av Vivvi och en kille vars namn jag har glömt xD De var iallafall väldigt trevliga och vänliga. Vid 22 (?) var vi äntligen framme efter en väääldigt lång dag och resa! Jag gick upp vid 4 på morgonen och började åka vid 5..

Vårat rum är lite lustigt måste jag säga!! Vi bor i ett ombyggt stall, så vi bor faktiskt i en gammal box med boxdörrarna kvar och allt, lite fräckt faktiskt ;)
 


Idag fick vi lite sovmorgon, de brukar börja vid 8, men vi började runt 9, fick frukost vid 8.30 och började någon gång efter det :P

Våran dag har i princip gått ut på att göra iordning hästar inför och efter ridning. I början visade de bara vart saker fanns och hur de gjorde olika saker.


Vädret har varit underbart idag! Strålande sol och varmt och skönt!
När vi hade slutat för dagen vid 18.30 eller något sådant, så gick vi till bensinstationen som ligger ca 10 min härifrån. Där blev det köp av vatten, snacks och första glassen för denna resan ;)

Bara så ni vet, risken finns att vi inte kommer hem! Planet kommer inte kunna lyfta efter all mat vi ätit och kommer äta! 3 rätters middag och lunch, och det är inga små portioner vi får heller! Jag har ännu inte klarat av att äta upp allt!
Sedan skämms man ju lite när man lämnar, dock kommer jag inte göra det från och med nu. Hon som gör maten sa att hundarna (de har massa hundar här också) kommer älska mig, de får nämligen alla rester ;)

Nu ska jag krypa ner i min säng. Imorgon väntar en ny dag! <3
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu