Nationaldag, utspark och lövdans!

Tjenare!
Nationaldagen igår spenderades i köpenhamn med serberna. Hela danmarkvistelsen började med att halva gruppen hoppade av på fel station (inkl. mig) då våran lärare sa att vi skulle hoppa av på andra stationen efter bron. Det visade sig att det inte stämde. Efter mycket om och men fick vi tag på Isa (hon som sa att vi skulle hoppa av där) och bestämde att vi skulle ta nästa tåg till köpenhamn c. När vi väntade på stationen hörde vi polisbilar köra förbi ovanför oss och efter en liten stund kom det ner två poliser och frågade oss om vi hade sett en utländsk person med svarta kläder och solglasögon. Lite creepy! Men samtidigt väldigt roligt då Slobodan (en av serbernas lärare) stämde in väldigt bra i den bilden!! hahah!
-
När vi väl kom fram till rätt station (hade vi lyssnat på Isa hade vi hamnat fel igen då det var en station mellan innan vi skulle av och hon sa att det var nästa station.) Gick vi in till torget eller vad man ska kalla det och då fik vi en timme där vi fick göra vad vi ville innan vi skulle gå på en guidad tur i köpenhamn. Den turen var faktiskt väldigt intressant och vi fick se väldigt många fina hus och innegårdar.
-
Vid 16 gick vi och åt på en pizzeria, det var väldigt goda pizzor, dock lite smaklösa.. klockan 17.38 (?) gick tåget från köpenhamn. Innan det skulle avgå från malmö (tror jag det var) kom tullen och gick igenom tåget med knarkhund och allt!!
Vid 20 var vi framme i halmstad. Där var åke med en av plönningebussarna för att hämta upp oss. Jag tycker nästan lite synd om honom! hahaha, vi satt och spelade jätte hög musik (med sprängda högtalare) och vi hade allsång på bussen hela vägen hem!
-
Idag började dagen med att packa ihop mina resterande saker, och sedan börja städa rummet. Hela förmiddagen (8.15 - 11.40) var det tillfälle att städa, det låg altså schemalagt! Sedan efter lunch var det dags för sista proven för 2:an! G-provet klarade jag galant och samma med VG-provet så sista lektionen gick åt till att skriva MVG-prov och hoppas på att det blev med bra resultat ;)
-
Efter skolan var det dags för utspark för 3orna och jag kan ju säga att det var väldigt underhållande att se på! Kan ju nämna att några av grenarna var irländsk julafton, shota någon äcklig blandning av bl.a. ägg, ketchup, soya, bakpulver, chilisås etc., slänga en etta i gölen, klädsträcket, sexställningar på en hal prssenning (vatten och såpa på!). Efter det var det dags för mat och sedan var det lövdansen som var väldigt lame till att börja med! Vi drog in till stan och käka glass på donken och körde runt lite. När vi kom tillbaka var det lite mer ös så då blev det lite dans.
-
Nu ska jag sova i min sköna säng för sista gången!
Nästa termin kommer jag bo på lynga, får hoppas att sängarna är lika sköna där haha ;)
Godnatt!

Le serb is here!

Tjenare!
I september förra året begav sig 16 elever (inklusive mig) och två lärare från plönninge iväg till serbien för att göra ett utbyte/projekt med en naturbruksskola i en liten stad vid namn sombor. Vi var där i två veckor och det var riktigt kul och lärorikt! Nu var det deras tur att komma till sverge och plönninge.
-
Igår tog vi emot dem på skolan vid 09.30. Det var roligt att se dem igen men det blev lite akward när man skulle hälsa, då de hälsar genom att "kyssa" än på kindrna tre gånger (först ena, sedan andra och sedan första igen). Känndes ju inte alls fjantigt att stå på led och hälsa så, nejnej! haha!
När alla hade hälsat på varandra gick vi till matsalen och fikade lite och sedan var det dags för rundvandring på skolan. Jag tror ju att det som imponerade dem mest var våran idrottshall. De har ingen nämligen. De tog vara på den och började spela fotboll där inne efter rundvandringen. Det var nästan så man fick släpa bort dem därifrån när vi skulle äta lunch!
-
Efter lunchen begav vi oss till stallet för ridning, körning och rundvandring där. Jag var en av dem som skulle rida. Vi skulle nämligen visa upp lite av vad vi kunde, hoppa lite osv. Det var väldigt kul men oj vilken träningsvärk jag har idag! Har inte ridit på över 6 veckor (förutom att skritta i ca 30 min på sluggo några gånger). Efter att vi hade ridit var det serbernas tur! Alltid lika kul att se på folk som aldrig har ridit innan, speciellt när de ska försöka rida lätt! De fick rida i två omgångar då de var 16 stycken och vi hade 8 hästar. Andra omgången fick vi, efter mycket om och men, på Isa ett par ridstövlar och upp med henne i sadeln! Det trode jag nästan inte skulle gå, hahah.
På eftermiddagen åkte vi till halmstadtravet där vi åt en väldigt god middag och efterrätt och tittade på några lopp.
-
Idag kom de hit vid 10 och som igår gick vi till matsalen och fikade/åt frukost. Sedan gick vi till ett av klassrummen för att ha typ "frågestund". Vid 12 var det lunch och vid 1 åkte vi mot munkagård för att se p deras djur och så.
- Jo just det!! Ni fattar inte vilket jävla asgarv som uppstod i matsalen på lunchen! Vi satt och pratade med några av serberna, och självklart o´kom vi in på ämnet om hur man säger svordomar på de olika språken. Efter en liten stund säger de något till en av sina lärare (på serbiska då altså) och han kommer fram till bordet och utbrister "Jävla fitta!" helt random HAHAHAH! Inte direkt något man förväntar sig att läraren ska kunna, och ännu mindre att han ska säga det!
-
Efter att vi hade vart på munkagård åkte vi till Wild West Stake House i halmstad och åt. Jag hade valt oxfilé som man skulle steka själv på en väldigt väldigt varm sten. Jag ångrade mig nästan när de kom in med maten, men fasen va gott det blev! Vi som hade valt det var lite förvirrade i början över hur vi skulle göra men tillslut löste vi det ;)
-
De hade även dansunderhållning lite då och då på wild west. Som ni kanske förstår på namet så var det ju country som gällde. Bland annat denna låten dansade de till: http://www.youtube.com/watch?v=4NO-h9PFum4
-
God mat, trevligt folk, grym underhållning.. en riktigt bra kväll helt enkelt!
-
Nu skall jag sova för att orka upp imorgon!
Bye!

Stressig dag!

Hejsan!
Idag har varit en lite flängig och stressig dag. Började jobba klockan 11. När jag började var det ganska lungt men en liten stund senare kom det en rusch med massa folk samtidigt som grillarna krånglade.. Vilket resulterade i att alla fick stå och vänta. Vissa tog det bra, medan andra tog det sämre. Speciellt en tant som tillslut stog och skällde ut oss för att det tog så lång tid. - Man kan ju tycka att de ska ha lite förståelse när man ändå säger till dem att det är problem med grillarna men att de i köket jobbar så for de kan, menmen. Tillslut fick alla sin mat iallafall och det var hyfsat lugnt fram tills jag slutade vid 16.
Efter att jag hade slutat, åkte jag och nanna till farmor och farfar en sväng och efter det, stressa hem för att packa och sedan åka till stationen för att ta tåget till göteborg. Tåget till halmstad blev försenat efter att det hade lämnat göteborg p.g.a. ett spårarbete. Det gjorde att tåget var lite drygt 6-7 minuter försenat in till halmstad. Då var det bara att lägga benen på ryggen för att hinna till bussen. Kunde nämligen inte missa den då det var den sista bussen för kvällen. Nästa buss gick 06 någonting imorgon bitti. På något sätt lyckades jag komma fram i tid, som tur var! Sedan var det bara den sista kilometern att gå och sedan var jag äntligen framme på skolan igen.
Imorgon kommer serberna hit så då skall vi ta emot dem, visa dem runt mm. Det dka bli riktigt kul att träffa dem igen! :)
Nej, nu ska jag krypa ner i min mysiga säng för att orka upp imorgon!
Ha det bra, sov gott!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu