Hemma igen!

Hej!
Jag är hemma och jag lever! Har inte haft något internet denna veckan så det är därför jag har varit lite off, hehe. Veckorna på tullstorp gick fort, men samtidigt var de två väldigt långa veckor.. Det var väldigt skoj att få möjligheten att vara där och alla som jobbade där var väldigt trevliga. Jag har fått träffa och prata med Jan Brink (och skaka hand med honom), även fått se när han tränar, och jag kan ju även skryta med att jag nästan har varit inne i Jans hus (mina armar har varit inne där ;))
-
Under dessa två veckorna har vi fått göra vardaglig stallskötsel, pyssla med hästarna mm. vi har fått göra saker som halma/spåna, SOPA, mocka hagarna, plocka bajs i rudhuset/padockarna, sopa utanför stallarna, mocka/sopa i semin, linda upp lindor, hjälpa till att göra iordning hästarna inför ridning, ta på täcke, benskydd, kratsa hovarna mm på de hästar som ska ut i hagen, pyssla med fölen, öva på att linda (så som de gör), öva på att knoppa, tvätta vattenkoppar/krubbor, kvällsmocka spånboxarna och mycket, mycket mer.
-
Måste även tyvärr säga vila i frid till avelshingsten Martini som på grund av fel i blodcirkulationen fick avlivas natten till i måndags. Det var en jätte fin häst som skulle fyllt 30 i år. Det är häftigt att han blev så gammal och han var pigg fram tills stunden han dog. Vi såg ingenting på honom när vi slutade för dagen (vid 18-tiden) och ca 21.45 fick de akut åka in till djursjukhuset med honom. Usch, det var inte kul att se honom så dålig!!
-
Möttes av en överraskning igår när jag skulle åka hem. Trodde att det bara var pappa som åkte ner för att hämta mig, men när jag öppnar dörren till baksätet så sitter Jesper där! Fatta att jag blev förvånad! Han hade sagt att han inte fick föja med så hade de bara lurat mig :o haha.
-
Åh, föresten.. jag år världens godaste frukost igår! Äggröra med bacon, jordgubbar, vindruvor och yoghurt (även där med färska jordgubbar i!). Mumsigt!
Go frukost eller vad säger ni? ;)
-
På tal om jordgubbar föresten.. jag och emelie har smäckt i oss tre paket VAR! haha. Jordgubbar doppade i choklad har vi gjort två gånger t.ex.! ;) - gott är det!

One week done, one week left!

Hejsan! För en stund sen, åt man en go frukost/lunch bestående av äggröra och bacon. - Smaskens! Och så har man även hunnit städa rummet.
-
Vaknade strax innan 12 och strax efter 13 gick vi och åt. När vi kom tillbaka kände vi att det var dags att sopa rent golvet, det låg massa smuts på det! Nu ser det fint ut igen. Resten av dagen kommer väl antagligen bli väldigt chill. Ska inte göra något speciellt, bara vara! - Det har vi förtjänat efter denna veckan! ;)
-
I måndags började vi 05.30 och slutade strax innan 18 (Rast 06.30-08.00 och 13.00-15.00) Resten av veckan fick vi börja 06.00 istallet och slutade strax innan 18. (Enda skillnaden var att första rasten var från 07.00 istället för 06.30 och att vi började en halvtimma senare på morgonen). Det var faktiskt väldigt gött!
-
De två första dagarna vär ganska jobbiga men sedan tyckte jag att det bara blev slappare och slappare.. antagligen för att man vande sig vid arbetet. Under veckan har de även visat hur de lindar, knoppar (med ett gummiband!) och även hur man lyfter benen på föl. Det var jättekul att få göra det och väldigt lärorikt!
-
Jag knoppade på en häst son heter Hohenstaufen, en gosig hingst!

Praktik @ Tullstorp Dresage Stable

Hejsan!
Nu har man praktiserat två dagar på tullstorp.. Igår började vi 05.30 med att morgonfodra, mocka (vi behöver inte mocka, det gör de som jobbar här!), halma/lägga in nytt spån, sopa osv. Vid halv 7 gick vi och åt frukost och sedan hade vi rast tills 8. Vi hade lunch vid 13 - 15 och sedan slutade vi vid strax innan 18. Under dagen fick vi tvätta vattenkoppar och krubbor, borsta hästar, ta ut fölen, linda upp lindor, mocka hagar, sopa, sopa, sopa och sopa (osv). De är sjukt noggranna med sopningen! Det får inte vara det minsta smutsigt. Vi kommer vara proffs på att sopa efter detta! - eller vad säger du emelie? ;)
-
Idag fick vi "sovmorgon" och började klockan 6 istället för 05.30.. det var bara för att vi var så snabba! - Grymt! Morgonen började likadant som igår, förutom att vi inte gav dem nytt spån eftersom de fick mycket igår. Resten av tiderna var som vanligt. Vi fick mocka runt gödselcontainern (den byttes idag), Borsta hästar, Ida-Linn (beridare) visade hur de gjorde när de lindade nattbandage och ridbandage. Det var riktigt kul, hon använde en metod för att få fast padden som jag aldrig har tänkt på! Det var skit smart. Hon höll upp padden i kortsidan och så rullade hon ut en bit av lindan, la den längs padden och rullade ihon padden, sen var det bara att börja linda (som om man inte hade någon padd). Eftermiddagen var så himla härlig. Det var lugnt och mysigt, inte så mycket att göra så man behövde inte skynda sig eller någonting. Vi kan ju hoppas att alla eftermiddagar blir så! hehe.
-
Skrev föresten i det förra inlägget att det kommer bilder.. vet inte om det kommer det, de vill nämligen inte att man lägger ut massa bilder, kanske kan slänga upp någon bild men vill ni se bilder, får ni komma till mig och kolla på min dator eller något!
-
Vi hörs!

Tullstorp

Hej!
Sista dagen på lovet har spenderats mestadels i en bil. Jag och Emelie har nämligen åkt ner till Tullstorp i skåneland, eller i Vankiva (strax utanför hässleholm) för att vara exakt. Efter ett stop i falkenberg för att hämta min rumsnyckel som ingela hade, då de lånade mitt rum när de hade stalltjänst, ett stop på skolan, och sedan McDonald's i örkelljunga (?). Efter lite om och men så var vi framme på tullstorp, där vi blev runtvisade vart kök, toa, dusch, rummen osv var. Sedan var det bara att packa ut allt ur bilen och in i rummet. Rummet var ganska stort, men det var inte så mycket saker här inne. Det ekar lite för att det inte sitter något på väggarna, menmen! haha. När bilen var tom tog vi oss in till Hässleholm för att handla lite. Det tog en stund innan vi hittade till ica.
-
Jag måste säga att anläggningen här är så sjukt fin! Bilder kommer, det lovar jag! :)
-
För en liten stund sedan var jag och emelie på en liten "upptäcktsfärd" det slutade med ett par väldigt leriga skor! Åh.. på tal om skor.. Vad tror ni inte att jag lyckades med om inte ta två olika ridskor?! Visserligen var det en högersko och en vänstersko, men ändå! De ser ju helt olika ut, och de är i två olika storlekar.. suck!!
-
Snart blir det väl att krypa ner i sängen, för vill ni veta våra arbetstider? - Jo, de är från 05.30 på morgonen till 18.00 på kvällen. Visst, vi har en frukostrast ca 7-8 och en lunchrast ca 13-15, men jag ser ju inte fram emot att gå upp vid 5 varje dag. Helgen kommer vara efterlängtad xD
-
Hejdå!

Fredagen den 13:e

Helluuuu!
Tre dagar kvar på lovet nu då.. Det känns lite tråkigt, men ändå inte! Jag har nämligen praktik i 5 veckor nu efter lovet, så på så vis ska det bli kul, men det är skönt att bara kunna sitta hemma och slappa.
-
Snart ska jag bege mig till stallet.. och efter det blir det kanske att åka till kungälv och hjälpa till (= titta på) när de tapetserar klart nannas blivande rum. Ni ska se hennes tapeter! xD Ska kolla om jag kan få något kort på de senare.
-
Oh, just det! Det är ju fredagen den 13:e idag! Vad ska alla hitta på denna olycksdrabbade dag? (xD)
Ett litet tips:
Stanna inne, gör inget dumt.. gör inget överhuvud taget, om ni inte vill att olyckan ska drabba er! - Pffft.. äh, skit samma! Gör vad ni vill, det är bara ett nummer, som råkar vara på en fredag, relax! ;)

Wollie Bollie

Tja!
Nu har man vart i stallet en sväng. När jag kom dit möttes jag av Pernilla (hon som äger hästen) som hade vart snäll och vart där och mockat, fixat maten mm, så jag behövde bara fixa sluggo och gå ut och gå med honom en sväng. Han var väldigt glad att få komma ut, haha! Pigg var han också. Jag sprang med honom några meter, då han gick och taktade tyckte jag att det var lika bra. Jag längtar tills vi kan börja rida honom igen, han skulle behöva få komma ut och galoppera av sig en bra stund! Men vi får dock ta det lungt och sansat i början, det dröjer nog ett tag till innan det blir någon galopp.
-
När jag kom hem blev det att ringa till tullstorp för att bestäma om när vi skulle komma mm. På söndag bär det av mot skåneland! Ska vara där runt 16-17 någon gång. Medans jag pratade med henne, hade jag en väldigt övergosig katt i knät som ville att jag skulle kasta bort telefonen och gosa med honom istället haha.
-
Nu funderar jag på att göra mat. Är faktiskt hungrig för en gångs skull.. har inte vart sugen på mat på flera dagar. Kanske kan bero på allt jäkla påskgodis man har tryckt i sig det senaste? svar - JA! haha
-
Efter maten blir det ut och brum-brumma med moppen ;)

Moppefix

Hej!
Ska snart bege mig ut och rulla upp moppen till farmor och farfar. Pappa kommer ner om en stund så ska vi äntligen få fixa så den startar. Mitt tanklock har läckt in, så det har varit lite vatten i bensinen som var kvar innan vintern. Vattnet har antagligen lagt sig på botten av tanken, vilket gör att moppen inte får tillräckligt med bränsle för att starta. Har kickat som en galning och den är på väg att starta, men sen direkt så dör den.
-
Dessa moppeder asså! Min har krånglat jätte mycket.. men om man tänker efter.. så har det nog vart tanklocket som har läckt in vatten flara gånger. Måste byta det!!
-
Tjingeling Badring! ;)

Nattlig klippning

Hej på er alla nattugglor!
Eller.. det är iallafall vad jag är, och läser ni det nu (01.04) så antar jag att ni också är det. Jag vet inte vad det är med kvällen/natten, men tiden tycks bara flyga fram och vips som det var så är klockan 01 eller ännu mer.. På något konstigt vänster så är det även på kvällen/natten som jag får för mig att göra random saker som att städa eller i detta fallet; klippa håret!
-
Det är nämligen vad jag har sysslat med den senaste stunden. Tyckte att min lugg var allt för lång och tråkig nu, så jag tog fram saxen. Klippte även håret närmast ansiktet för att rama in det lite (och för att det ska hänga ner när man har tofs). Blev faktiskt riktigt nöjd. Ett litet misstag bara, men det går att dölja! haha. Luggen är lite lång, men tänkte känna efter först någon dag innan jag bestämmer mig om jag ska klippa den kortare eller inte.
-
Nu har jag även mer lugg än innan så det blev att klippa ganska mycket. Ni skulle sett handfatet när jag var klar! Kan ju säga att det var ganska mycket hår där.
-
Uppsatt.........................................................................................Nersläppt....................................................................................

Påsklov!

Halloj!
Hoppas alla har et härligt påsklov! (och för er som inte har lov; hoppas ni har det bra ändå!) Mitt lov har varit väldigt slappt än så länge.. De senaste dagarna har jag bara suttit inne och haft världens slappardagar. Vädret har vart så tråkigt.. bara regn, regn och ännu mera regn! Idag gick jag inte ur sängen förrens vid 15-tiden. Låg och kollade på film tills dess, haha
-
Det hade slutat regna vid 15-tiden så jag lyfte faktiskt röven från sängen och gick ut och sprang en sväng. Det var verkligen välbehövligt om man säger så! Man känner sig ju inte lite tjock efter allt påskgodis, tårta mm som man har tryckt i sig det senaste. Sprang faktiskt ca 2,5 km (+ powervalk en stund innan och efter) och när jag kom ham körde jag ett pass styrketräning på köksgolvet haha ;)
-
På söndag blir det att åka nedåt i landet igen för APU (arbetsplatsförlagd utbildning). Vi har fem veckors praktik nu i vår. Jag delade upp min på två ställen.. de första två veckorna skall jag vara på tullstorp med Emelie! Tullstorp är Jan Brinks stall (Jan Brink är bland världseliten i dressyr). Det ska bli jätte spännande att få vara där. Efter det så skall jag vara på Distriktsveterinärerna här hemma i stenungsund. Det ska också bli jätte skoj och jag hoppas på att få testa på så mycket som möjligt.
-
Nu blir det film igen!
Chao ;)

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu