Beep-test

Hej! Har preics haft beep-test på idrotten  för andra gången. Vi har ju ett tema just nu som heter bodywork där vi fokuserar på koditionen mm hos hästar och människor. Vi gjorde ett beep-test i början av temat (som är på 5 veckor, start vecka 12) och då klarade jag till nivå 5,0. och nu efter nästan 5 veckor hade vi ett nytt beep-test för att se om konditionen har förbättrats.. det har min! Idag klarade jag till nivå 6,1. Jag är nöjd! Mitt mål var att klara till 6,0 och jag var tveksam om jag skulle klara det för jag har inte kännt att jag har fått någon bättre kondition men det har jag visst :)

En dag avklarad..

Hejsan! Nu är första dagen med stalltjänst avklarad. Det var faktiskt helt okej, jag fick logen som jag skall mocka, halma, hösilera och sopa. Det är 10 boxar så det är inte så farligt.

Vi började med att släppa ut hästarna och sedan fixa stallet som vi har hand om. Vi var klara typ halv 12 så vi satt och slappade lite och sedan lunchfodrade vi de hagarna som inte hade fri tillgång och sedan rast till 16. Då skulle vi bara ta in alla hästar och kolla vattnet sedan slutade vi :)

Nu skall jag gå ut och äta i solen med louise!


:(

Fick veta för en stund sedan att farmor ligger på sjukhuset.. hon trillade och har brutit lårbenet och överarmen eller axeln/nyckelbenet.. Hon skall in på operation nu i natt. Hoppas allt går bra! :( <3


Snart slut..

Hej.
Om lite drygt en timme skall jag åka till stationen för att ta tåget till göteborg. Sedan i göteborg skall jag byta och ta tåget till varberg där jag blir hämtad av Louise och hennes föräldrar.. Vi skall till skolan och ha stalltjänst denna helgen, segt! men jaja.. man får göra det bästa av situationen! hehe

;)

Nu blev jag sur!! Hade precis skrivit klart ett inlägg och vad händer om inte att allt försvann? :@

Får väl ta om det då..

Red sluggo igår och idag!
Igår var mamma med för första gången på länge. Hon är allergisk så hon kan inte, men hon ville testa igen eftersom det var ett tag sedan. Jag började med att ta in honom och sjölja av benen och sedan ryckta han. Jag red i ca 30 minuter, i skritt, trav och galopp. Det var han själv som började trava och fattade galopp så jag lät honom springa lite. Han var pigg och han tyckte det var kul att få komma ut och springa av sig lite. I galoppen tog han ett litet glädjeskutt haha. När jag hade ridit klart gick mamma och satte sig i bilen för det gick inte med hennes allergi. Den sätter sig på stämbanden och luftvägarna.. vilket inte är så bra..
Jag skyndade mig med resten och sedan åkte vi till korvan och köpte mat, och sedan hem.

Idag fick jag ett sms från en som har sin häst i samma stall som sluggo. Hon undrade om jag ville följa med henne och en till ut på en ridtur. Jag svarade ja och åkte till stallet. När jag kom dit sprang hästarna omkring och lekte och busade i hagen. Man kunde verkligen inte tro att sluggo är 20 år, han betedde sig som en unghäst haha. Tillslut fick vi in honom och vi gjorde i ordning hästarna ute. Jag hade sluggo i paddocken och de andra i sjukhagarna. Det blev en långtur. Vi red i ca 2 timmar.. mest skritt men även trav och galopp :) Vadade även genom en bäck/å (vafan är skillnaden?), det tyckte hästarna var skoj.

What a wonderful day

Tjoooooooo!
Idag blev det att gå upp hyfsat tidigt för jag skulle vara i stallet lite innan 10, då hovslagaren SKULLE komma. Var i stallet sa kvart i 10 och då tog jag in Sluggo, tvättade av benen (som var väldigt leriga!) Deras hage är inte rolig!! Men den börjar bli bättre. När jag hade tvättat benen tog jag in honom och gav han lite hö medans vi väntade... och väntade... och väntade ännu mer. Tillslut smsade jag pernilla som i sin tur ringde hovslagaren. Hovslagaren hade missat att hon skulle komma men hon åkte så fort hon hade pratat med pernilla. Jag gick ut med skuggo så länge då han inte gillar att vara i stallet själv. Tillslut kom hovis och fick slagit på en ny sko.

Efter det tog jag och gjorde iordning Sluggo för en liten ridtur (på typ 20 min) Han har ju som sagt inte blivit riden på ett tag så jag skrittade bara honom (okej, jag tog typ några travsteg för att känna på traven, som förövrigt kändes ashärlig!) Han var pigg och glad att få komma ut och röra sig. Hehe det märktes att han var välutbildad i dressyren!! sedan mockade jag och fixade maten och sedan hem. Skall ha honom imorgon och på onsdag också! :)

Satt ute i solen när jag kom hem, så himmla härligt var det! Fick lite färg också, det gillas! men ingen slår nog mamma hahahahah!!! Hon är röd som en jävla kräfta! och så har hon haft t-shirt så hon har VÄRLDENS bonnebränna! xD

Snart sommar? ;)

Hej!
Gud vilket härligt väder det har vart idag! Solen har stekt och det har nästan vart vindstilla. Underbart! Spenderade förmiddagen ute i solen med mamma och sen vid tre åkte jag till stallet. Sluggo skall få en ny sko imorgon så imorgon blir det att rida honom för första gången. Han har ju inte blivit riden på ett tag så det blir bara att ta det lugnt. Hovis kommer klockan 10 imorogn så det blir upp hyfsat tidigt. Pernilla skulle till veterinären vid den tiden så hon bad mig att vara med när hovslagaren är där.

Sluggo

Hejsan hoppsan ;)
Vad gör alla? Jag kom hem för en liten stund sedan. Cyklade ner till willys på min lillebrors cykel (som var liite för liten för mig hahah) för att handla godis mm. Så nu sitter jag och tjockar mig med chips och godis och dipp hehe.

Var i stallet idag. Först mockade jag och fixade maten osv. Sedan tog jag in Sluggo. Han har tappat en ny sko och han var väldigt öm när han gick.. Pernilla skall titta på honom imorgon och hovis kommer på måndag så vi får hoppas att skorna sitter kvar sedan. Hästarna skall tydligen byta hage någon dag så då slipper de all lera, hoppas det blir bättre då! Stod och ryktade honom länge, jävlar va hen fäller!! Jämnade till manen också, den var jätte sne haha.


Sluggo och pernilla. Vet inte när bilden är tagen, tog den från stallets hemsida ;)


Mmm.. marabou

Hejsan! Hur är med er? Det är bra med mig iaf. Är hemma nu och skall vara hemma i en vecka (tills torsdag em/kväll) Fredag-tisdag nästa/näst nästa vecka har jag och lollo stalltjänst i skolan och vi börjar klockan 8 på fredag morgon så det blir att åka dit på torsdag. Segt!

Det har vart ett gäng tyskar på våran skola ett tag nu. De var där för att se hur man arbetade i skogen i sverige eller något sånt och några från plönninge skall till deras skola för att se hur de gör i tyskland. De åkte hem idag och i tisdags skulle de som ville/vågade få prova på att rida. Det var bara tre stycken som vågade och det våran klass som fick ta hand om dem. Jag, Emelie G och Martina var dem som fick leda dem och visa hur de skulle bla. hålla tyglarna, sitta upp på hästen, sitta av från hästen mm. Det var skoj! De fick testa på skritt och trav. När de hade ridit klart red vi hästarna en stund till och tränade på galoppfattningar mm. Mitt i passet när vi red kom de in igen. Jag tänkte att de antagligen skulle titta på när vi red men så var det inte.. utan Lotte (min ridlärare/mentor) sa till oss att sakta av till skritt och när vi kom till längsidan där läktaren är så fick vi som hade sprungit med dem (alltså jag, emelie och martina) varsin chokladask! Det var jätte gulligt! haha


...

Fullspeckad dag idag! Först väckte mamma mig vid 8 för att vi skulle in och sjunga för adam. Sedan gick jag och la mig igen och sov till typ halv 10. Strax efter 10 åkte jag och nanna till torget för att byta adams byxor som inte passade och sedan körde hon mig till stallet. Skulle fått rida sluggo idag men självklart hade han trampat av sig ena skon så det sket sig hehe. Var där till 12.30 då nanna hämtade mig igen. Hem och duscha, hjälpa till på kalaset. Ha "vuxenkalas" på em. Ner till torget och handla goldis och sedan ligga och slappa framför tvn ;)

Imorgon blir det stallet igen, skall mocka, fixa maten och klappa lite på sluggo hehe.

Nu tror jag att jag skall ta och titta på någon film eller något :D

Muffins<3

Bakade för en liten stund sen, mums säger jag bara! Det blev inte 4 satser smet, det blev bara 2 hehe men det blev iaf 45 muffins.

Nu skall jag antagligen gå och lägga mig eftersom jag skall upp hyfsat tidigt imorgon.

Godnatt <3


Kalas

Här var det dött! hehe

Imorgon fyller min lillebror 10, shit va fort tiden går! så morgondagen är fullpackad. Först skall jag till Sluggo, vet inte om jag skall rida eller vad pernilla hade tänkt men ah.. Sen är det barnkalas för adam klockan 13-16. Sedan kommer mormor, morfar och några till och skall fira adam.

Snart skall jag ta och baka till kalasen! Skall göra bl.a. 4 satser muffins xD

Ha det gött ;)

Sluggo

Hejsan! Nu har jag precis kommit hem. Har vart och tittat på den hästen som jag troligtvis skall börja ta hand om på helger och lov. Det är en gammal valck på 20 år, brun och heter Sluggo. Han verkade vara jätte mysig men han har en beteendestörning. Han står och luftsnappar.. det kan vara att han är understimulerad för han har inte blit riden så mycket det sista. Men förutom det verkar han vara en jätte trevlig häst :)

Imorgon skall jag och nanna till pappa för att fira honom. Han fyller år på måndag men eftersom jag är i skolan då så firar vi honom imorgon istället.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu