Hejsan! Jag tänkte ta och berätta lite om ...

Hejsan! Jag tänkte ta och berätta lite om de två senaste dagarna.. I fredags var jag ju på göteborg horse show och jobbade. Det gick väldigt bra! Jag sålde ungefär 4 och 1/2 häfte :) så jag var på häfte 9 totalt. När jag skulle gå till centralen (från scandinavium) så kom det fram en kille och frågade om vägen dit, på engelska. Så jag sa att han kunde följa efter mig eftersom jag också skulle dit. Jag har för mig att han sa att han var från ryssland eller något.. Han hade inte rysk dialekt iaf men Skit it :P igår var det tänkt att jag skulle jobba.. Tills vi åkte i diket. Det var så jäkla halt ute! Mamma skulle köra mig till stationen i stora höga, när vi hade kommit nästan halva sträckan så kom det en liten backe som lutade åt vänster och där åkte vi i diket. Bärgarn kunde inte komma fören dom hade sandat och han hade många bilar före oss. Så jag och mamma fick gå hem. Det tog en stund! Sedan tog det 6 timmar innan han kom och drog upp bilen. nu sitter jag iaf och väntar på bussen till göteborg :)


Hejsan! Åker strax till göteborg :D skall ...

Hejsan! Åker strax till göteborg :D skall gå på mässan en stund innan jag börjar jobba. Skall in på börjes och så måste jag ju självklart hälsa på i hästblogg-montern ;)


Hejsan! Nu sitter jag på centralen i göteb...

Hejsan! Nu sitter jag på centralen i göteborg och väntar på bussen :) det går gått väldigt bra idag. Fick nästan sålt 400 lotter, det var väl ca 20-30 lotter kvar på mitt häfte (varje häfte har 100 lotter). Jag gick ihop med en annan tjej som heter martina. En jätte snäll och rolig tjej asså! Imorgon börjar jag klockan 12 men jag tror att jag skall åka in tidigare så kan man gå på mässan/titta på tävlingarna :)


Sitter på tåget till göteborg nu :) börjar...

Sitter på tåget till göteborg nu :) börjar bli lite nervös haha. Vilka skall till gbg hs idag? Något speciellt ni skall köpa på mässan, ni som skall dit i år?


Natti Natti

Nu tar jag och säger godnatt! Skall ju upp hyfsat tidigt imorgon. Tar tåget som går 08:43 till göteborg och sedan tänkte jag promenera till scandinavium, härligt med frisk luft ;)

Sms-bloggar kanske imorgon när jag har rast, annars kommer det på kvällen.

Snart torsdag..

Snart är det torsdag ;) Fick äntligen veta när jag skall vara där imorgon. Skall möta de andra vid 10 i ackrediteringen. Jag tror det kommer bli skoj! Så, köp lotter av miig :D hahaha


Jag är bäst ;)

Tja ;) Det gick asbra att köra idag!!! Körde ju till klocktornet i kungälv och sedan till ademarks i stora höga och sedan hem till farmor och farfar. Körde ca 5,3 mil idag. Fick kärringstop en gång och det var när jag skulle försöka parkera i ett parkeringshus xD haha men förutom det gick det skit bra :D I like!

Kungälv, here I come

Skall snart ut och övningsköra igen. Det blir att köra till kungälv idag (gamla vägen då :P) för farmor ville dit så då frågade hon om jag ville övningsköra dit hehe ;)

BajsBajs


Film is the shit

Har precis tittat på en film som heter "Ramona and Beezus" En väldigt bra film faktiskt :) Värd att se!

Jag har tänkt på en sak.. jag ÄLSKAR verkligen filmer/böcker! Det har vart en sådan seg dag idag (iaf sen jag kom hem vid 15-15.30) så jag har suttit och tittat på några filmer under dagen.

Aja, nu skall jag nog ta och gå och lägga mig tror jag. Skall antagligen ut och övningsköra en stund imorgon också ;)

Im alive

Hejhej! tänkte bara säga att jag fortfarande lever och att det faktiskt gick väldigt bra att köra brumbrum biil ;) haha

Se upp!

Hejsan :)
Nu har jag precis ätit frukost och skall snart ut med farfar och övningsköra med manuell växel för andra gången (om man inte räknar med de gångerna jag körde traktor då :P) Får väl se hur de går xD haha

Är det bara jag som lääängtar till torsdag?? ;D GBG Horse Show då ju!

Göteborg Horse Show

Var i göteborg idag.. Tittade först runt i nordstan en stund och sedan gick jag bort till scandinavium där jag skulle hämta ut kläder som jag skall ha på mig när jag jobbar, ackrediteringskort (ett inplastat kort med en bild på mig, mitt namn mm på som jag skall ha på mig när jag är på göteborg horse show så jag kommer förbi vakterna ^^), matkuponger osv. På torsdag smäller det ;) haha
Kort kanske kommer sen :P

HAR 4 BILJETTER TILL GÖTEBORG HORSE SHOW, TORSDAG EFTERMIDDAG, SOM JAG SKALL SÄLJA. 100 KR STYCK. DET ÄR FÖRST TILL KVARN SOM GÄLLER.. pm:a mig, komentera här, mejla: [email protected] eller sms:a mig: 0707-423330 om Ni är intresserade. Som sagt, det är först till kvarn som gäller!

Vad har det tagit åt mig?

Vet ni vad? Jag var ute och sprang förut!! haha eller ah.. sprang/power walkade ;) sedan när jag kom hem igen så körde jag zumba en stund för första gången haha det gick faktiskt ganska bra men vissa steg var svåra.

Och vet ni vad jag gjorde för en stund sedan? Jo, jag städade!! vad har det tagit åt mig? :o hahaha

allergichock

Vaknade typ vid ett idag, sent!! Hade fått ett sms av mamma där det stod: "Hej är på Kungälv (sjukhuset då) har åkt ambulans dit med allergi chock. Jag ringer snart. Puss" Hon hade tydligen ätit en smörgås med typ skagenröra eller något på och det var visst något i det som hon inte tålde, doktorerna tror att det är räkorna men hon har aldrig kännt av någonting sådant innan när hon har ätit det :S. Hon hade iaf utslag på hela kroppen och andnöd.. nu var det bättre men hon är fortfarande kvar på sjukhuset.


Whoopsie

Glömde ju skriva om hur det var på praktiken igår :o :P

Vi började med att mocka och tvätta vattenkoppar + krubbor. När vi hade gjort det så gick vi och satte upp hinder i manegen för vi skulle löshoppa. Vi tänkte löshoppa Unna och Julia först men sedan bestämde vi oss för att löshoppa Bamsae istället. Bamse är en liten minishettis hingst på 70cm i mankhöjd. Vi började med bara bommar så han skulle fatta att han skulle igenom där :P han ville inte gå dit först så när han väl gick mot bommarna hoppade han över linan istället xD hahahaha men sedan fattade han vad han skulle göra och sprang så snällt över bommarna (och då fick han godis). Vi la upp det bakre hindret på ca 10-20 cm eller ngt och han hoppade så snällt över det. Vi la upp det första hindret också (liggande sockerbitar) och höjde det andra lite. Och han hoppar. Vi höjde mer, han hoppade tillslut låg det andra hindret på 70cm (lika högt som honom) Och vet ni vad?? Han KLARADE DET!!! Blivande hoppstjärna? haha Han var jätte duktig!!

En stund efter det så red jag jonnas ponny, Chippy. Hon är en D-ponny, skimmel, föredetta ridskolehäst. Dom frågade om jag ville hoppa (klart jag ville ;P). Jag red fram henne först och hon var väldigt snäll men hade inte skön galopp!! Jag började hoppa lågt typ 40-45 hahaha det första hon gjorde var att smita undan (som jonna hade sagt att hon brukar) Så jag svängde tillbaka och hoppade, då hoppade hon jätte fint! Hoppade några skutt och sedan höjde till ca 50. Det gick jätte bra förutom avståndet som blev lite fel ibland och att hon landade i fel galopp hela tiden. Sedan höjde vi till 60. Jag kände långt innan att hon skulle svänga undan så jag la en volt och kom sedan på hindret och då gick det jätte bra! Hon smet undan en gång till men förutom det så tycker jag att det gick väldigt bra! Det var ju första gången som jag satt på henne också :P haha


Jonna och Chippy

Sedan när jag slutade kom Michael ut och hade ett paket med sig till mig :D *gilla* haha. Det var en tröja, och den är jätte mysig! De tyckte att jag hade gjort ett så bra jobb, det var därför jag fick den ;) Och på den omdömmeslappen så står det typ "Jag skulle gärna se henne (altså mig) som anställd i framtiden" så jag antar att jag har gjort ett bra jobb :)


De sista dagarna..

De sista dagarna på praktiken var nice ;) det var ju ridläger tisdag, onsdag och torsdag så då var det inte lika mycket att göra eftersom alla barnen skulle göra en del saker. I tisdags var det väl inget speciellt.. andra gången under de 2 veckorna jag var på praktiken som jag INTE red haha.

Onsdagen var händelserik ken man väl säga!! lägret var mellan 9-15 tisdag-torsdag så emelie hade gjort upp ett tidsschema, som vi absolut inte höll i onsdags! De skulle rida ut en sväng på eftermiddagen så de flesta hästarna behövde broddas - vilket tar en stund. Så där drog vi över lite i tidsplaneringen. När Sprengur skulle broddas så slet han sig och sprang iväg en bit.. som tur var (kanske inte för honnom) så sprang han in i paddocken så det var ganska lätt att få tag på honom. Sedan efter lunch tror jag det var så, på något sett, lyckades storhästarna göra sönder hela längan med staket i hagarna så dem, wieger (en häst som stod i egen hage), chippy och draumur (som stod i en annan hage) kom lösa!! Orion (en av storhästarna) hade lyckats få eltråden (strömmen var PÅ) runt alla fyra benen så honom fick vi skära loss. Wieger, chippy och draumur var lätta att fånga in, reateck likaså men walle och lady ville inte bli infångade först med efter en stund gick det. När alla var inne fortsatte vi brodda och när vi äntligen kom iväg var klockan 10 i 3, lägret skulle sluta 3 så det blev inte någon lång tur.

Jag red även Edda i onsdags, hon var pigg men väldigt snäll :)

Torsdagen var mycket lugnare haha. Eftersom det blev så kort tur i onsdags så skulle vi rida ut på en långtur men det var så kallt så vi red ca 30-40 min ute och sedan red vi typ en timme inne också. Jag red unna, hon var jätte bra!! Och vet ni vad?? :o :D Jag fick henne att tölta en bra bit :D <3 jag kan säga att det är mycket svårare än det ser ut! Det var två stycken som inte fick sina hästar att tölta så de ville testa unna i slutet av lektionen så då bytte vi så jag tog Blondie och var "stoppkloss" (Unna är ganska pigg) Blondie verkade vara ganska bra.


Unna


Draumur (Blondie)

Efter när lägret var slut så skulle vi fika och dela ut diplom till lägerdeltagarna och efter det skulle emelie hålla lektion för mig (Jag skulle rida Lady, en storhäst) det gick väl sådär.. stigläderna på hennes sadel (som förövrigt är svindyr! Om man skall köpa en sån sadel ny kostar den runt 35 000kr) var för långa och det gick inte att snurra eller ngt så jag fick ha det så. Hon var ganska känslig för skänkeln och hon var väldigt pigg! Jag gillade inte hennes trav haha. Hon har stort steg så hennes trav blir jobbig att sitta i. Jag red i ca 1 timma men sedan var jag tvungen att åka hem för farfar var där men farmor hade ringt och sagt att hon mådde dåligt så emelie tog och red klart på Lady.


Lady Windsor (Lady)

Datorer asså...

Hejsan! :)
Har vart utan dator några dagar nu (eller ah, har inte orkat använda den stationära) det är därför jag inte har bloggat något.

Okej.. I torsdags red jag två hästar på praktiken och i fredags red jag 3 stycken. Jag red Sprengur och Edda på torsdagen. Hvatur (uttalas Kvatur), Yggdrasil (Ygge) och Grimnir (Grim) på fredagen. Alla var väldigt snälla och så men typ ygge och hvatur var ganska sega(=inte min typ). Det var tänkt att jag och emelie skulle byta efter halva passet när jag red grim och hon red arvakur men hon tyckte att det gick så bra med grim så jag fick rida honom hela passet :P Jag fick faktiskt honom att tölta!!! (Iofs bara några steg åt gången men ändå!) Och det var från trav, villket tydligen skall vara mycket svårare :S -Jag tyckte det var lättare!! hehe
 


Sprengur


Edda


Hvatur


Yggdrasil (Ygge)


Grimnir (Grim)


Julia

Helgen var lugn.. var uppe hos pappa igår och fixade datorn, det var något glapp eller ngt men det är fixat nu så nu HOPPAS jag på att den slutar dampa.

Praktiken idag var ganska lugn, mockade i lilla stallet (privathäst-stallet) När jag var klar där så red vi ut en sväng. Jag red Julia. Hon var jätte pigg verkligen, men eftersom det var så halt så skrittade vi bara. Jag red henne en stund i rudhuset sedan också. Hon ville inte alls det jag ville xD Hon ville typ bara springa medans jag ville jobba. och jobba blev det (fast lite springa blev det allt också (; haha) Sedan släppte vi ut de vi hade ridit, åt lunch (typ vid halv 3 xD), mockade ridskolestallet och sedan fixa i sadelkammaren och sedan hem.

När jag kom hem gjorde jag pizzasmörgås -Mumsigt :D<3 och sedan blev det datorn :P

god natt

Något baka blev det inte xD hahaha skall nog göra det imorgon! :) Nu skall jag iallafall gå och lägga mig. Börjar någon gång mellan 8 och halv 9 imorgon, Emelie typ: jag börjar ju 8 så du du kan komma 8-kvart över 8-halv 9 någon gång :P haha nice ;)

God Natt

Dagen

Hejhej ;)

Tänkte skriva lite om praktiken igår och idag :P
Det hände en del igår kan man säga. Vi red ut efter lunch. Jag hade en söt liten islandshäst vid namn Arvakur. Han jar jätte snäll och så fast han höll på och gneggade typ hela tiden xD hahaha. Iallafall vi skulle trava efter en ganska lång bit, arvakur var jätte snäll och han töltade en liten stund, så då har man testat det också :P Jossans häst, orion, och Lady, den hästen som Emelie red, fick damp. Jossan flög av, landade på rygg så hon tappa andan, fick en liten hjärnskakning och fick ont i handleden. Jag skrittade med henne tillbaka och sedan fick jag rida hennes häst i manegen. Han var jätte snäll!! Inne i manegen var han hur lugn som helst men han har nog inte så jätte mycket muskler skulle jag tro för han orkade nästan inte hålla igång galoppen..

Idag var inte jossan där så jag och emelie fick fixa allt. :P Vi red ut en sväng när vi var klara med det mesta. Jag red Julia, en islandshäst. Hon var jätte go! Emelie förklarade hur man skulle göra när man skulle tölta men jag fick inte till det med Julia. Hon har alla fem gångarter och då är det tydligen svårare att få dem att tölta :P Men Emelie tyckte att det gick bra för att vara första gången! :)
När vi kom tillbaka tod vi in de hästarna som skulle gå lektion och alla privathästarna och sedan red vi en stund i ridhuset. Då hade jag Grimnir (han kallas Grim, är även till salu. Länk till annonsen: http://hastnet.se/hastmarknad/sok/annons.php?aid=443891) Han var jätte snäll och härlig att rida! Emelie red Hvatur (uttalas Kvatur). Även han är till salu. Länk: http://hastnet.se/hastmarknad/sok/annons.php?aid=443891


Julia av Äppelunde            
                                   

Grimnir (Grim)

Nu skall jag gå och hjälpa mamma vika tvätt och sedan tror jag att jag skall baka kladdmuffins eller något :D

Välkommen datorn

Nu har jag fått tillbaka min laptop :D <3 och som tur var kunde pappa få fram alla bilder och all musik igen!! För er som inte vet vad som hände; min dator dampade och all musik och alla bilder var borta förra veckan.. jag ringde pappa och han trodde att han kunde få fram det igen OM jag inte använde datorn någonting. Och det fick han :) MEN jag har ett liiiiitet problem.. alla bilder ligger i samma mapp! :( vi har dock rensat så bilderna ligger i olika mappar beroende på vilket år bilderna är tagna på.. men i dom mapparna ligger ju alla bilderna "lösa" -_- undra när jag kommer ha ork att fixa det.. hahaha




Praktik

Hejsan :)

Idag var jag på praktiken för första gången :P Praktiserar ju på Lyckans Islandshästar i ödsmål. Det verkar som att det är ett bra ställe! Ni skulle sett, de har en minishettis och den är sååååå söt! :D<3 Det är en hingst och den går runt och gneggar hela tiden xD

Började 12 idag och slutade 19.30 hehe. Imorgon börjar jag 10 och slutar ca 17.30 :) Skall troligtvis få rida imorgon också, det gillas :D Kommer kanske ha med mig kameran någon dag, isåfall kommer det bilder!

Håller även på att knåpar på en ny bloggdesign, känner att det behövs en ny! Den kommer upp så fort jag är klar med den.

Hejhej hemskt mycket hej!

Okej, nu har min blogg vart död länge nog! hehe jag har varken haft ork eller lust att blogga så då fick den ligga nere ett tag :P

Men nu jävlar ;) hahaha

Sitter vid min stationära dator för tillfället, min har typ tappat minnet så alla bilder och all musik är borta. Pappa har den hos sig nu och skall försöka få fram dem.. - Hoppas, hoppas, hoppas att det går!!! Går det inte blir jag jävligt arg! Musiken skiter jag i, bara jag får mina bilder.

Imorgon börjar min praktik. Skall vara på Lyckans Islandshästar. Det kommer nog bli skoj :) Jag skall vara där vecka 6 och 7 och sedan är det lov vecka 8 så jag är hemma i 3 veckor nu. Härligt :D

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu