Porslinskross och Earth hour

Hallå. vet ni vad? Jag är så jäkla duktig!!! När jag skulle ställa in pulvermoset i skåpet pörut så lyckades jag välta ner grillkryddan, så den landa rakt på min nydiskade djupa tallrik. Tallriken gick i bitar och det kom porslinssplitter på all nydiskad disk.. så det blev till att diska om allt och sedan damsuga! -_- roligt!! Men nu är det iaf rent :P





Snart är det Earth Hour. Skall ni släcka? Det skall iallafall jag göra! Timmen kommer spenderas med levande ljus, kanske en ficklampa, godis och en bra bok! :) Hur skall ni som släcker spendera timmen?


Nail art

Hejsan svejsan :)

Vad gör alla? Jag har precis målat klart mina naglar iaf :P Jag tänkte lägga upp lite bilder på några av de designerna jag har gjort hittills.















Har gjort fler men har tyvärr inte bild på dem. Är det något ni undrar är det bara att fråga på ;)

Ridning idag och igår

Hejsan! Igår på ridningen hade vi hoppning. Jag fick Fänrik, den hästen som kam hoppa väldigt mycket med ryggen och den hästen som louise trillade av på för ett tag sen på en annan hopplektion. Jag blev lite osäker på grund av det.. Innan vi började hoppa så gjorde vi ett "stop test" vi skulle galoppera upp till ena kortsidan, i mitten på den skulle vi öka typ så mycket vi kunde. Vid mitten på ridhuset skulle vi börja bromsa och vid lotte (ridläraren) skulle vi stå still (hon stod typ 5-7 meter ifrån där vi fick börja bromsa).  Sedan hoppade vi fram på en 8 (det stod ett hinder på medellinjen och så red man i en åtta, så man hoppade det två gånger var) och sedan hoppade vi själva övningen för dagen. Det var två hinder, med ca 24 meters mellanrum mellan dem. vi skulle först komma in i trav och ha 7 galoppsprång. Det gick väldigt bra! Efter en liten stund skulle vi hoppa in i galopp och ha 6 galoppsprång mellan. det gick också gätte bra! Vi gjorde samma sak flera gånger och någon gång skulle vi ha 7 galoppsprång. Jag slog mitt rekord i hoppning igår också, jag hoppade 1 meter för första gången :D *happy face* haha

Idag hade vi också ridning. Då fick jag Faustino och det gick skit! Vi red dressyr i paddocken. Faustino var jätte pigg och jag bara skumpa runt när vi skulle sitta, blev stum i handen, blev irriterad (vilket INTE hjälper!!) och det kändes bara skitkasst! Vi tränade på framdelsvändningar, det gick väl helt okej men annars är jag jätte missnöjd!

Vårtecken!!

Vet ni vad??? Jag såg årets första blommor idag! :D<3 Både snödroppar och några gula, i like! Såg dem när vi var ute och körde trav förut.

På idrotten idag testade vi på zumba, det var skoj! Skolan hade hyrt in någon zumba tränare eller vad man skall kalla det. Fasen va svettig man blev! haha men det är nog väldigt bra träning, något man skall börja med kanske?

Igår gick jag, becka, lollo, emelie och martina till stallet och tittade på stilhoppningen. Tog även några bilder.. här kommer några av dem:


Pernilla och Mimmi

Pernilla och Mimmi

Pernilla och Mimmi

Hanna och Jacson

Hanna och Jacson

Hanna och Jacson

Emma och Hot Feeling

Emma och Hot Feeling

Emma och Hot Feeling

Emma och Hot Feeling

Anna och Rocky

Anna och Rocky

Läsarfråga!

Nu är det så att jag har en fråga som jag vill att alla som kan svarar på!
Jag har en liten diskusion med en om hur och när man skall använda spöt när man rider. Vi har två helt olika åsikter och nu vill jag ha svar från Er va Ni tycker. Jag kommer inte ta upp vad h*n tycker utan jag kommer bara skriva vad jag tycker!

Så frågan är då: Hur och När använder ni spöt och hur tycker ni att man skall göra det. T.ex. om hästen inte går framåt, inte vill flytta sig för skänkeln, tillrättavisa den eller vad tycker Ni?

Okej.. Jag rider nästan alltid med spö, även om jag vet att hästen jag skall rida är pigg och framåt så brukar jag ta med spöt och är det så att jag inte behöver det sen så kan jag slänga iväg det istället för att det skall vara tvärt om, att jag skulle behöva spöt och får hoppa av och hämta ett.

Jag tänkte att Ni får svara först så ni inte påverkas av vad jag tycker. När Ni har svarat så kommer även mitt svar. Det ligger redan färdigt och väntar på att få postas så kom igen och svara!!


Färga håret?

Hejsan! Vad gör alla?
Blekte syrrans hår för en stund sedan. Blev ochså sugen på att göra det! Hade vi haft någon mer blekning så hade jag gjort det men det hade vi självklart inte. Är ganska sugen på att färga det brunt också.. det var ett tag sedan man hade det. Vad tycker ni? Brunt eller blont? :)

Föresten, någon som har något tips på hur man får håret att bli mindre tovigt? Mitt hår blir extremt tovigt utan att jag behöver göra något.. sjukt störande! Ibland vill jag bara klippa av det, fast det skulle jag iofs inte göra men tanken finns där.

Vill också skaffa linser.. skall nog snacka med mamma om det. Glasögonen är ivägen ibland. T.ex. när man kör bil och skall slänga en blick bakåt så ser man ju inte helt ut på sidorna eftersom bågarna är där.. det är ganska irriterande!


Gammal bild på mig som brunett :P

Matteprov

Hade matteprov för en liten stund sedan. Jag tror det gick hyfsat bra, det kändes helt okej iallafall. Imorse hade vi ridning. Min grupp hade galopp.. fasan va trött man blir i benen efter en stund! Men man märker att benen har blivit starkare för det tog längde tid för dem att bli trötta än det har gjort innan, det gillas! Idag hade jag och ingela en häst som heter Copri, han var väldigt taggad hehe. Tror jag kommer ha träningsvärk i benen imorgon! Slutade efter matten idag för vi hade inget individuellt val.


Bild från när emma och hanna red på standen förr-förra helgen

BKK

Heeej!

Har precis gjort bkk (baskunskapskontroll, prov alltså) fick 100% på G-provet!! Häärligt. Sedan gjorde jag VG/MVG-provet. Det kändes bra, får se hur det gick när de har rättat det. Provet handlade om hästen i sverige visste ni att det finns ca 300 000 hästar i sverige?

Efter rasten skall vi ha idrott, då skall vi ha yoga. Det kommer nog bli skoj ;)


Studiedag

Tja! Har studiedag idag, häärligt! säger jag bara!
Har precis packat klart allt, det är bara datorn som skall ner nu också. Om en liten stund kommer pappa och då skall han köra mig till skolan. Vi plockar upp hanna i göteborg också.

Hörs sen :)


Söndag..

Dagen har vart slapp! Gick upp typ vid 11-12 ngn gång och åt frukost. Sedan typ vid hlav 2 åkte jag mamma och nanna till torget efter att vi lämnade av adam hos en kompis. På torget tog vi och fikade på eat och sedan åkte vi hem efter en stund. Sen har jag inte gjort så mycket mer idag. Skall snart måla naglarna på syrran och kanske fixa mina också.. de är inte så fina längre för naglacket har skavts bort på flera ställen.

För en gångs skull!

På väg hem. Är i uddevalla. Vi stannade och åt strax efter riksgränsen. Jag åt kycklingsallad, känner mig jätte nyttig! Haha sedan har jag suttit och tittat på melodifestivalen i mobilen. Ganska störande när den tappade mottagningen och den buffra och lagga ganska mycket. MEN för en gångs skull vann RÄTT låt! :D har hoppats på att eric skulle vinna sen jag hörde låten första gången! Nice :D nu är jag glad haha


Åka bil=bli trött?

Hejsan! Sitter i bilen till norge. Jag kom precis och tänka på en sak. Hur kommer det sig att man blir trött av att åka bil? Det händer ju att man måste tvinga ögonen att vara öppna. Varför är det så egentligen?


På väg till norge!

Nu är vi på väg till norge då! Första stoppet blir i vänersborg där vi skall byta bil och hämta upp pappa. Mer uppdatering kommer sedan.


Sweet dreams!

Nej, nu tror jag att jag skall ta och gå och lägga mig! Vi åker här ifrån vid halv 9 imorgon och sedan blir det att sitta i bilen ett tag. Segt men jaja.. får ta med en bok eller något. Sms-bloggar antagligen imorgon från bilen hehe. Aja, godnatt ;)

Cheerleading

Hejsan! Hur är det med er? Med mig börjar det bli bättre! Jag har vart jätte förkyld och rösten har vart halvt borta. Förkylningen slog till fort måste jag säga. Det var verkligen från ena dagen till den andra så var jag skitförkyld. Nu får jag hostatacker titt som tätt och näsan rinner/är täpt men annars är det fakiskt ganska bra.

Hemma nu efter 2 veckor i skolan. Hade trav (eller ah, monté) i måndags morgon så därför stannade jag kvar på skolan. I tisdags på idrotten hade vi cheerleading!! :D En i min klass har tränat och tävlat i det så hon skall träna oss i det. Niiiice! Jag har fan velat börja i det ganska länge! Vi hade våran första "riktiga" träning i torsdags efter skolan. Det var skoj!

Imorgon skall jag till norge med syrran, farmor, farfar, pappa och cissi(?). Vi skall upp och fira en som fyllde 90 ni i veckan. Det skall nog bli kul.

I hate förkylning!

Hejsan! Hur är det? Själv är det sådär. Imorse mådde jag bra, sedan började det klia i halsen. Sedan gick det över till att göra ont och nu börjar jag tappa rösten. Kul! Det har gått asfort ju! -_- fan jag vill inte bli sjuk!


Håltimma. I like it

Håltimme nu då. Börjar 14.40 igen för att ha matte i 1½ timme och sedan slutar jag. I eftermiddag/kväll skall jag, Lollo, emma och hanna till flygstaden och handla. Imorgon blir det eurostop också. Då skall vi in på hööks ;)

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu