one week left

Shit vad tiden går fort! Den bara springer iväg. Idag har det ju redan gått en vecka sedan vi åkte till serbien. One week to go! Denna veckan kommer mest handla om häst. Idag har vart en underbar och lugn dag. För en gångs skull hade vi inget särskillt för oss, utan vi har bland annat legat och solat, börjat fixa med power pointen, träffat lite nya elever från skolan osv. Nu ska jag sova.. natti natti! <3

Serbien, dag 2

Hej!

Idag har det vart full rulle! Dagen började med frukost vid 9.00. frukosten var väl sådär.. det smakade väldigt konstigt! Maten här är ganska ammorlunda jämfört med sverige. Exempelvis så saltar vi svenskar maten väldigt mycket, det gör de inte här! Ni skulle känt soppan igår. Jag, emelie, martina och victoria smakade på den och sen, alla bara SAAAALT!! ;) hahah nej men vi saltade den lite. Efter det var den jätte god! Det fanns mycket att välja på men inte jätte mycket som passade min smak.. imorgon vet jag iallafall vad jag ska ta ;) haha

När alla var mätta och belåtna (senast 10 tror jag det var) samlades vi i lobbyn på vårat hotell och väntade på bussen. Dock så var den försenad så vi kom inte iväg förän 11. När vi väntader satt vi och pratade med lisa (svenska lärare) och några andra elever som är med från skolan. De berättade om bl.a. fyllehistorier osv. HAHA

När bussen kom åkte vi till ett fik och fikade lite. Det blev bananasplit och cola för min del. Jätte gott var det! När vi satt där såg vi ett hus, där det var fullt med granliknande växter på kanten på taket. Det såg väldigt roligt ut! Vi såg även en bil som måste vart vääääldigt bra på att fickparkera! Och vi såg även en av de många hundarna som går lösa. Det var väldigt jobbigt att beställa fikat måste jag säga! Menyn stod på serbiska så Isa fick tolka åt oss. - Tur att vi har med henne ;). Vi har även lärt oss ordet tack på serbiska. Det heter Hvala. Men man uttalar det typ Kvala. :P

När vi hade fikat åkte vi till Svenska ambasaden. Det var intressant ;) De hade kort på Kungen och Silvia där inne (kooonstigt va? ^^ ) När vi hade vart där åkte vi till Saint Sava, som är världens största ortodoxiska kyrka. Hahaha det läckte in i bussen och när vi började köra så rann det ner massa på de som satt i sätena bakom chauffören. De fick sitta i gången istället för det var inte speciellt lång bit att köra. Saint Sava, som vi skulle till, är fortfarande inte färdigbyggd än, men de använder en liten del av den redan. Det var verkligen enormt innuti! Jag skulle vilja se den när den är klar! HAHA just det! Det ver typ en duva som flög in i ens huvud!!! Sedan landade den i en grop eller vad man ska kalla det. Fick ett kort på den, den brydde sig inte ens när man tog med blixt.

Efter det åkte vi och åt middag. Vi år på någon restaurang med "typisk" serbisk mat. De har inte någon speciell matkultur förutom att det är mycket kött. Vi fick först MEGA bröd och sallad! Bröden var verkligen gigantiska! haha. Man blev inte så fruktansvärt mätt på dem, men de var goda! Salladen var också god, dock gillade jag inte tomaten :P Vi beställde in olika kötttyper med pommes till på sorta fat så fick man plocka det man ville ha och så.

När vi hade ätit gick vi, genom regnet, till en typ "innomhus marknad" det var proppfullt med stånd överallt! Där inne köpte vi varsitt paraply och sedan traskade vi vidare mot belgrads "gågata" (utomhus). På vägen gjorde vi några stop och tittade på bl.a. ett av regeringshusen (de har inte ett som vi utan flera olika), riksdagshuset, kungahuset (eller vad det nu var. Iaf om typ Obama skulle komma så blir han mottagen där eller ngt sånt). Tillslut kom vi fram till utsiktsplatsen. Det är en väldigt gammal borg, där belgrad bildades. Det fanns en anledning till att borgen byggdes där. På två/tre av sidorna var det nästan som ett stup rakt ner, och längre bort fanns det två älvar/floder/åar whatever. Kommer inte på vad det heter! haha. som mynnar ihop. Därför kunde ingen fiende komma från det håller utan att man märkte det.

Efter att vi hade vart där gick vi till hotellena. På vägen dit stannade vi i en affär och köpte vatten och något att tugga på tills imorgon, då vi ska åka buss i ca 3,5 timmar.

När vi kom hem tog jag och ställde mig i duschen, och sen blev det facebook/datorn ;)
Nu sitter jag här och har äntligen skrivit klart om dessa två dagarna och käkar chips och dricker cola ;D haha

Serbien, dag 1

Hej!!
Sitter på hotellrummet i belgrad, serbien, nu! Internet har strulat lite så därför har jag inte kunnat blogga innan.

Igår flög vi ju hit. Det var först gången jag flög i hela mitt liv (om man bortser från helikopterturen på öland 2008/9(?) i typ 10 (?) min). Det var spännande ;) Vi åkte till malmös flygplats, sturup, ca 10.30 och var framme vid flygplatsen ca 13. Då checkade vi in bagaget (efter en liten stunds väntan på personal) och sedan gick vi igenom första passkontrollen (den med mtealldetektor och skanning av väskorna. Självklart skulle det pipa när jag gick igenom! hahah. Sedan gick vi och fikade lite och handlade i tax free mm. Vid ca 14 (?) gick vi genom den andra passkontrollen och ställde oss i kö för att få komma in på planet. Innan vi gick in på planet fick vi visa passet igen. haha. På planet fick man välja vilka platser man ville, det fanns inga bestämda platser. Jag, victoria och Jeanette hittade en ledig rad. Jag fick fönsterplatsen! - Tack victoria! <3 Fy faan va tätt det var mellan varje rad!! De hade ju inte sparat på benutrymmet iaf!

ca 15.20 rullade vi iväg! Nu är första flygturen avklarad ;) Fick typ inga lock alls för öronen. Massa säger ju att man får jätte mycket. Vi landade ca 2 timmar senare, så det var inte så lång flygning. 

Väl uppe i luften hände väl inte så mycket, satt och tjötade osv :P Det var lite turbulens när vi flög men det var lugnt. När vi närmade oss belgrad och skulle börja sjunka i höjd kändes det som att vi åkte någon berg-och-dalbana eller något. Haha typ som de små backarna på balder. haha, fan va kul det var!

 

 

Landningen gick jätte bra! Alla som har flugit innan tyckte att han som flög landade väldigt bra och mjukt. - Det är bra!

När vi skulle gå av planet gick vi och några till av där bak medan andra halvan av gruppen gick av där fram så vi tappade bort dem ett tag. Det var lite läskigt. Vi fick åka någon buss en pytte liten bit för att komma till passkontrollen innan man kom in till salen där man hämtade väskorna. Där träffade vi de andra igen. Passkontrollen gick bra, och jag fick min första stämpel i passet. De hade redan tagit av våra väskor från rullbandet när vi kom dit. När alla var där gick vi till bussen och sedan åkte vi till hotellet, checkade in och gick upp till rummen och lämnade väskorna och bytte kläder, då det var väldigt varmt.

 

Sedan åt vi. Först fick vi soppa och bröd, sen kycklig (?) och pommes, och sen glass till efterrätt. HAHA victoria failade såå mycket! När vi åt huvudrätten så skulle victoria skära kycklingen och då flög alla hennes pommes ner i knät på henne. Precis när det gjorde det så kommer servitören och frågar om allt var bra. (han hade frågat alla borden innan så det var inte pga det) HAHAH så kul var det!!! Sedan gick vi och checkade in resten på sitt hotell och sen gick vi ut på stan och köpte dricka och tittade i affärer.

Bilder kommer! orkar inte ladda upp dem nu :P (dag 2 kommer också! haha)


Hej! Nu är vi på väg! Sitter på bussen som...

Hej! Nu är vi på väg! Sitter på bussen som tar oss till sturup flygplats. :D serbien here we come! jag gjorde inga tidsinställda inlägg igår men jag ska försöka blogga så mycket jag kan under resan! :) Ha det gött i kalla sverige, det skall iallafall jag ha i värmen i serbien!!


Imorgon gäller det ;)

Åker imorgon!! :D:D Kommer bli riktigt spännande och roligt! Innan det har jag en del att göra..
Här är min "to do" list för idag.. fullt upp idag då. haha

x Packa klart
x Städa
x Duscha
x Äta upp maten i kylen
x Tvätta det sista
x Måla naglarna
x Troligtvis skriva lite tidsinställda inlägg

Det var vad jag kunde komma på just nu.. kommer säkert komma på något mer sen :P

Packa

Hejhej!

Håller på att packa för fullt. Det är inte länge kvar tills vi åker!! :D Åker ju till serbien i övermorgon!!
Jag och Emelie åkte in till halmstad förut och handlade det sista inför resan och växlade pengarna. Så nu är vi redo ;) Fan va kul det ska bli! Hihih

Vi åker från skolan ca halv 11 på måndag till flygplatsen i malmö (sturup) och planet lyfter 15.45. Vi ska bo på 4:stjärnigt hotell de två första dagarna och den sista (tror jag det var), naaaajs ;D haha!

Nej.. nu ska jag återgå till packningen ;)

See yah!

Min dag.. so far

Hejsan!
Fan va det blåser här nere! Det är ju nästan omöjligt att cykla för tillfället. Det är jobbigt!!

I förmiddags var vi fuktionärer på kvalitetsbedömningen på fjellaregård. Jag var protokollspringare haha ;) det var väldigt chill! Satt och tittade på hoppningen tills protokollet var klart att gå iväg med.

Efter det var det lunch. Vi fick soppa och sedan äpplepaj med vaniljsås som efterrätt ;D - mumsigt!

Efter lunch var det kunskapstorg, där gick vi igenom resultatet på palpationshandboken och vg/mvg provet. Vi fick VG på handboken för att man inte kunde få MVG, annars hade vi fått MVG :) Jag fick MVG på provet.

Nu har jag datorlektion, där vi ska blogga typ :P hahaha typ alla sitter och spelar "riding club championship" på facebook ^^

Hejdå

Datorlektion

Hej! Har datorlektion just nu. Vi har ett uppdrag på datorlektionerna att göra en blogg 2-4 personer/blogg och där ska vi blogga och diskutera några frågor sinsemellan. Frågorna handlar om friheten på internet och om man får skriva fritt eller om det är mycket censur, vad internet betyder för demokratin i olika länder mm. Det är väldigt chill! Tänk själv, bara sitta på lektionen och blogga lite och typ göra vad man vill :P

länk till min och lollos blogg: http://lorica.blogg.se/?tmp=13103927

I morse hade vi idrott. Anders hade betygsnack igen (hade det förra gången också, då hade jag) så vi fick göra vad vi ville typ. Jag var på gymmet och tränade lite ;)

ByeBye

Vilse i skogen och spontanbesök på berjakungen

Hejsvejs ;)
Red ut en sväng med Sluggo idag. Tänkte rida den vägen som Annie visade mig förra helgen.. men det sket sig ju! Red vilse där inne i skogen ju! :o HAHA och ingen mobil hade jag och ingen aning vilket håll jag skulle åt eller vart jag kom från eftersom det fanns massa olika stigar att välja mellan.. typiskt! Lokalsinnet är på topp! Det fanns iallafall ett hus bedvid stigen som jag va på så jag smög mig över tomen (dock lämnades massa hovavtryck på gräsmattan.. men shhhhh! det var iiiinte jag ;P) Tänkte ju att det borde finnas en väg till huset! Det gjorde det (såklart) också. Red ner för vägen och vips så visste jag precis vart jag var igen! Skrittade hem och gav sluggo lite mat och så.

Kom iväg ganska sent med pappa så vi drog in till göteborg. Först stannade vi på IKEA och åt mat, mums! Sedan drog vi till bergakungen och såg på The Zookeeper. Den var väldigt bra och jag kan rekomendera er andra att se på den ;) Efter filmen åkte vi hem och nu sitter jag här.. Ska snart gå och lägga mig, men måste packa lite först.

Hejdå ;)


Bowling, bad mm

Hej!
Åkte ju hem igår. Emelie skulle ut till tjörn så hon åkte med mig hela vägen till stenungsund. När vi va i göteborg gick hon till espresso house och köpte en chailatte och en morotsmuffins. Jag fick smacka av det och shit asså! Chailatten smakade verkligen jul! :o Den ska jag köpa i vinter :D haha

Adam skulle ner och spela bowling med idrottsskolan, så jag och mamma åkte med. Det var så få barn där så det blev 3 banor över så vi också spela. HAHA fan va jag är kass på bowling asså! Mamma vann stort! (men sen har hon tävlat i bowling för många år sedan, så hon har ju ett försprång redan där :P). Vi spelade i ca 40 min eller något. Efter det åkte vi och köpte godis (jag körde ;)) och sedan åkte vi hem och mös framför tv:n.

Idag har jag och Adam vart nere på sundahallen och badat. Jäklar va de har gjort om i omklädningsrummet!! De har tydligen inte fått in alla nya skåpen så det var ganska tomt där inne. Men nu har de skåp som man måste ta med sig eget hänglås till. Vi badade i kanske 1,5 timmar och sedan gick vi upp och duschade/bastade och så.

Nu sitter jag och slappar. Efter middagen ska jag till sluggo och rida. Funderar på att hoppa lite om det står några hinder framme ;) Får se hur det blir!

Datorlektion

HEJ :)
Sitter och har datorlektion! haha alla har sina fina, vita Macbooks framför sig. Eller ah.. alla utom pernilla! haha hon glömde sin hemma :P

Hade idrott förut. Det var betygsnack och så fick vi andra göra vad vi ville. Haha det blev en riiiktigt seriös lektion.. nooot. Anders sa att jag låg på ett stadigt VG.

Simply the best

Fy fan va vi är bra! ;) Grupp 18 (min grupp) slutde på 4:e plats, 3:e året i rad för Frida (gruppledaren). Fast detta året slapp hon tröjorna som vinst, detta året blev det ett presentkort á 50:- i fritids kiosken ;) -Det är nice haha. Mycket bättre placering än förra året, då min grupp kom näst sist! HAHA -fail!

Vi gick till vårat hus och åt tacos, för det var fullt överallt där man kunde sitta. Det fanns inget roligt på tv så hanna hämtade sin macbook och så tittade vi på idol, del 2, som vi missade i måndags. Elektropop, dags att vi gör, elektropop, broshan vi kör.. haha fan va grym den är asså ^^

Efter det har vi typ lyssnat på cp-musik och bara vart allmänt störda :P

Gruppfälttävlan

Tja ;)
Hemma från urskogen nu! Har ju haft gruppfälttävlan med skolan i ett naturreservat i slöinge. Det var roligt förutom att man blev så jäkla blöt! Vädret var inte på våran sida idag om man säger så. Det har blåst och regnat. Marken var rena lerbadet på de flesta ställerna. -Roligt! Mina fötter var som kalla, blöta russin nu när vi kom hem. MEN vi har haft det trevligt ändå! Våran gruppledare var jätte snäll och min grupp var väldigt bra :) Får se senare vilken plats vi kom på, jag hoppas ju på att vi kom bland de första, och vi får inte komma sämre än 4:a för våran gruppledare har kommit 4:a alla åren innan så vi kan ju inte vara sämre än det ;)

Vid 19 eller 19.30 (vet inte villket) är det prisutdelning och efter det säljer de taccos i gympasalen :) Gott avslut på dagen!

Nu ska jag.. jadu.. göra något. HAHA är helt slut! Skulle vart skönt att sova nu :P

:)

Hej! ;)
Ligger i sängen med min nya macbook :D Fick ju skoldatorerna idag. - I like it! Lite ovant med mac men det funkar. Jag verkligen älskar att man inte behöver ha strömsladden i! På min andra dator kunde man bara ha den utan ström i några minuter innan den dog. Det är riktigt itrriterande! Jag är glad att vi inte fick sån som min syrra hade på gymnasiet, den var aldeles för liten.

Nu ska jag och becka sova, gruppfälttävlan imorgon så då ska vi ut i skogen eller något och ha massa olika grenar och så. På kvällen är det prisutdelning och så kan man köpa taccos. :)

Natti natti!

Macbook

Hejsan svejsan ;)
Sitter och börjar föra över lite saker till min externa hårddisk som jag fick av pappa och cissi i födelsedagsprecent. Förhoppningsvis får vi våra skoldatorer imorgon *happy face* ! Becka och hennes klass fick dem idag.. iiiinte alls avis! Nejnej!! haha
Så får vi dem inte imorgon blir jag riktigt sur!

Måste rensa bland mina saker innan jag flyttar över dem också.. min dator är full med skit! haha! MASSA dubletter av massa bilder bland annat :P


Snart är den min :)

...

Kände för en liten HISS/DISS nu.

HISS till att man börjar kvart i 1 idag ;D haha

Fet DISS till vädret! Det bara regnar och regnar, vart tog solen vägen? Visst, igår var det underbart väder. Men annars.. - det regnar ju nästan hela tiden!


Snel hest eta gres, Dum hest röka gres

Halloj ;)

Åkte till stallet vis 12 idag. Pratade lite med Elisabeth, som har stallet. Hästarna hade tydligen gått igenom tråden mellan hagarna inatt. Hon trodde det var sluggo som gjorde det då han stod mellan trådarna. Hon fick gå och ta bort den andra tråden för han vågade inte gå förbi eller något sånt. Han hade tydligen vart väldigt orolig imorse..

När jag skulle hämta honom låg han ner, men så fort han såg mig reste han sig och började skritta mot mig. Jag stannade då och då fattade han galopp och galopperade till mig <3 Söten!

Jag och elisabeths dotter, Annie, red ut en sväng. Den rundan var ganska lång och man var tvungen att skritta ganska mycket, då det var mycket asfalt. Lite synd.. saknar redan ridvägarna på det andra stället! haha
Sluggo var väldigt orolig i stallet idag också.. även om det var en annan häst där så gick han omkring och gnäggade och var allmänt stressad.

Om en stund ska jag upp till farmor och farfar, för vi ska fira mig med pappa och nanna :)
Fick en as snygg väska av nanna föresten. Hon har ju vart i turkiet och när jag kom hem i fredags, låg den på min säng ;) Det är en "Prada" (tror den är fake, men det står prada på ;P). Leopardfärgad med snygga detaljer! Bild kommer så snart jag har tagit en :P

Jävla pappalångben!

HAHAHAHA OMG! Ni skulle vart med! Lollo skulle ta bort en pappalångben, men så flög den in i lampan. Vet inte riktigt vad hon gjorde men det slutade med att hon stod på stolen och skrek att vi skulle hålla lampan så hon kunde gå ner.. villket vi inte gjorde eftersom pappalångbenen var där i.


Hiss/Diss

Tänkte köra en HISS/DISS


Jag ska börja med att HISSA människor som vågar vara sig själva! Det värsta jag vet är fejkade människor som låtsas vara någon de inte är. Vafan, stå upp för er själva! Det är riktigt starkt att våga stå emot grupptrycket och våga stå för sina egna tankar och åsikter.

- Var den du är, alla andra är upptagna!


Min DISS går till min moped! Det är bara massa krångel med den. Jag vet inte hur många gånger vi har fått greja med den för att något inte funkar osv. De senaste gångerna jag har kört den, har den inte velat gasa ordentligt.. men idag slog den fan allt. Jag fick GÅ upp för en backe för att moppe jäveln (ursäkta franskan) inte orkade köra upp. Jag kan bara gasa pytte lite annars dör den.


Pass

Nu är passet gjort! Den 12 ska det vara klart som senast. Snart är jag redo för serbien ;D
Åh, hahaha mätte ju mig innan jag gjorde passet.. var 158 MED skor!!! :o hahahaha sist jag mätte mig var jag ju 159,5! Fan, jag krymper :o

Senare ska jag till stallet och rida och efter det blir det myskväll med räkor, chips, godis, dricka och någon bra film. Det gillar vi ;)

Veckan

Halloj! Vart lite dålig på bloggfronten denna veckan. En del har hänt sen sist.. bl.a. har jag fyllt år! - Grattis till mig!

I måndags fick jag ju reda på att jag är en av de 16 st som ska få följa med till Serbien med skolan!! Fy fan va skoj! Har ju aldrig varit utanför norden, det enda lenden jag har varit i är sverige (ofc), norge och danmark. Det ska bli riktigt kul att få åka dit, och jag ska flyga för första gången!!! :o Har iofs åkt helikopter en gång (typ i 10min) men har aldrig åkt flygplan. Måste fixa pass!!! Åker ju om 2 veckor typ!! Asså shiiiiiit :D Kameran åker med så var berädda på maaassa bilder när jag kommer hem :)
I serbien ska vi typ ha ett utbyte med en naturbruksskola. Vi ska hjälpa dem med att starta upp hästlinjen för de vill komma igång med hästsporten igen. Vi ska även kolla på deras kultut, gå på någon hästmässa mm.

I tisdags fyllde jag ju år. Nice fördelsedagspresent jag fick i måndags va? serbien-resan ;) Vi köpte pizza/kababtallrik på kvällen för att fira mig. Det var riktigt trevligt :)

I onsdags var det dags för ridning igen. vi hade sitsträning och idag var det min tur att sitta. Vi hade inte lotte idag, utan vi hade en lärare som heter linda. Det var jätte roligt! Vi hade massa balansövningar, t.ex. jorden runt, kaptensvändning, nudda högerhanden på vänsterfoten och tvärt om, det gjorde vi även i trav haha kändes som att man skulle trilla av! och så gjorde vi lite vanliga övningar som kvarnen med armarna samtidigt som man skulle göra cirklar med fötterna mm. Jag hade fausino och han är väldigt pigg samt att han inte ville gå ut på större volt, så ibland var det väldigt svårt då han lutade jätte mycket! I slutet gick han på typ 10-meters volt. Då fick jag ta tag i tyglarna och styra ut honom igen.

Idag var det redovisning och sedan första bkk'n på morgonen (bkk: baskunskapskontroll, görs i slutet av varje tema) Fick 100% på häst-bkk'n! :D efter rasten ska vi göra idrotts-bkk'n och VG/MVG prov på hästdelen. Wish me luck!

Vi har ridning efter lunch så slutar sent.. hemma vid 8 ikväll!

Nu ska jag dra, hejdå!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu