Jobb :)

Hejhopp!
Kom precis hem från jobbet. Har totalt jobbat 4 arbetspass hittills och idag måste jag säga att jag verkligen kom in i det. Idag kände jag att jag hade koll på riktigt, kändes riktigt gött! ;)
Stog i kassan idag igen (3:e gången totalt). Imorgon ska jag också jobba.. igentligen skulle jag börjat klockan 13 och slutat 16, men Jennie (chefen) frågade om jag ville hålla barnkalas imorgon igen eftersom det gick så bra sist. - Javisst sa jag, så jag börjar 10.15 och slutar 16 istället.. nästan 3 timmar extra, det gillas (mer money till mig ;))!!
Nu skall jag åka till stallet och rida en sväng i det underbara vädret!
Vi hörs!

Go start på veckan!

Halloj!
Dagen började med att jag fick sitta och inte göra någonting i ca 2 timmar då det var väldigt rörigt med alla bokningar och resor på praktiken. Först var det sagt att jag skulle åka med en av veterinärerna ut på fält idag, men så blev det inte.. dels för att jag behövde vara hemma till 17, och dels för att hon inte kom iväg förrens väldigt sent då det var någon inbokad patient på förmiddagen också som hon var tvungen att ta hand om innan hon åkte. Jag fick alltså stanna kvar på kliniken idag igen. - Inte gjorde det mig någonting för jag fick vara med Lotta på hästkliniken.
-
Halv fem begav jag mig hemåt i regnet efter att fått veta att jag är ledig imorgon för att de som jobbar ska iväg på något. Så det betyder att det bara är två dagar kvar på min praktik.
-
Väl hemma var det bara att byta om, slänga i sig lite varm oboy för att få upp värmen, fixa sig lite för att sedan ta bussen ner till stenungsunds segelsällskap, där vi skulle ha kickoff för alla blåbär (nyanställda) på jobbet (McDonald's). Det var jätte skoj! Vi gjorde olika lekar för att öka samarbetet och för att lära känna varandra. Efter ett par lekar var det dags för mat(= tacos). - Mumsigt! Och sedan var det dags för några fler lekar. Eftermiddagen/kvällen bjöds på en hel del härliga skratt kan man ju säga.. man kommer ju knappast ha tråkigt på jobbet iallafall ;)
-
Efter kickoffen åkte jag och nanna och köpte morötter och dipp för att ha en liten myskväll. Jag har bestämmt mig för att, från och med idag, sluta äta godis.. får väl se hur länge det håller.. men nu ska jag bannemig försöka på riktigt! Så, skulle ni se mig äta godis: skäll på mig! :P hehe.
-
Puss och hej!

Tiiihi

Hej!
Idag var det praktik igen! Hade ingen lust att gå upp i morse (mycket skönare att stanna kvar ju!) men pallrade mig upp och vid halv 9 åkte jag iväg på racermoppen som går i.. hm.. 30-35 på raksträckor, enda gången den kommer upp i 45 som den ska gå i är i nedförsbackar.. nejnej.. inte alls något galet med den! hehe. Idag har det varit många djur på kliniken! Vi började dagen med en kull jätte söta valpar som skulle vaccineras och chipas. Livliga små rackare var de, dock inte speciellt rumsrena (men det får man ta när de är små) för fy va de kissade! hahah. Sedan har det varit en fet katt som skulle rakas, en fet berner sennen som också skulle rakas (dock inte hela hunden, så som katten gjordes). Jag fick äran att borsta den väldigt långhåriga hunden eftersom de bara skulle klippa bort de värsta tovorna. Kan ju säga att det är ett evighetsjobb att borsta den hunden! Det var en katt som skulle tas blodprov på och röntgas. Flera hundar som skulle vaccineras, och mycket mer. Dagen gick väldigt fort och den sista timmen var det bara dötid då vi satt och gjorde inget särskillt typ.
-
Efter praktiken satte jag mig och gjorde lite på etik- och livsfrågorna som jag kände att det var dags att ta tag i. Har även hunnit med att baka ett gäng muffins och tittat på ett avsnitt av Pretty Little Liars. Känner att jag har sackat efter en del i mina serier jag följer..
-
Nu väntar jag på att min älskling ska komma hit så vi kan mysa ner oss i soffan framför tv:n och mumsa på mina nybakta muffins ;)<3
Tjingeling

:P

Hejsan svejsan!
Inne på andra veckan på praktik numero dos(2)! Förra veckan var väldigt kort då det var valborg/första maj=ledig på tisdagen. Sen var jag tyvärr sjuk på onsdagen och torsdagen och var bara där på fredagen också. I måndags förra veckan följde jag med en av veterinärerna ut på "fält". Det var massa kalvar som skulle kastreras och avhornas idag. Det var faktiskt intressant att se hur de gjorde. Avhorningen var dock inte så trevlig.. när de hade klippt bort den lilla hornstumpen så brände de där, och det luktade riktigt äckligt! Det såg ju inte så trevligt ut heller om man säger så, hehe.
-
I fredags fick jag vara på kliniken och då var jag med när de vaccinerade några valpar, kollade på en katt mm. Sen fick jag gå ock småpyssla lite, fick bl.a. vika trattar, hjälpa till att bära ut lite saker till förrådet mm. Dagen var väldigt kort, då hon tyckte att jag kunde få gå hem redan vid halv 2. ;)
-
Väl hemma åkte vi iväg och hämtade en säng och körde den till huset, åt pizza(kebabtallrik för min del) och strax innan 7 kom nanna och hämtade upp mig. Vi skulle nämligen till liseberg för att se Maskinen! De var grymma, fast jag talar nog för de flesta i publiken när jag säger att jag blev lite besviken för att de inte spelade "Alla som inte dansar är våldtäcktsmän" Det är ju liksom den låten de blev kända med! Det var lite kul också att ingen fattade när det var slut. De gick ut och de flesta trodde att de bara "lurades" och skulle komma ut igen, så man stog ju där och väntade, så efter en stund ropade de ut att konserten var slut och att de skulle ha signering vid tröjförsäljningen nu. Haha.
-
Helgen har varit relativt lugn.. Rev tapeter i lördags i mitt rum i huset, så ska mamma och janne börja tapetsera där snart *happy face*. Senare på kvällen åkte jag hem till jesper och sov där. Igår eftermiddag var jag med pernilla och flyttade sluggo - igen. De som han stog hos innan ville inte ha kvar honom där och han verkade inte trivas heller, så nu hoppas vi att det nya stallet blir bra så vi slipper flytta honom igen.
-
Idag på praktiken har jag fått kolla på när en av veterinärerna opererade bort en cysta på en nakenråtta. Det var väldigt kul att få se på. Även idag var jag på kliniken då jag behövde gå tidigare idag. De tar bara emot djur på förmiddagen (om det inte är akut då) eftersom veterinärerna åker iväg när alla inbokade patienter är klara. Så när alla djuren var klara fick jag göra sysslor som packa upp mat/provpåsar, damsuga, tvätta golv, packa in saxar/tänger mm.
-
Kvart i 3 åkte jag iväg för att åka till läkarhuset i stenungsund och ta vaccination. När jag kommer dit (ca 5 över 3, skulle vara där kvart över) så kommer jag på att jag har ju glömt lappen hemma. Eftersom jag är under 18 måste jag ha med den, så det var bara att kasta sig på moppen och stressa hem för att hämta den.. Var tillbaka 25 över men som tur var hade de tid så jag kunde ta den ändå. 1 spruta avklarad.. "bara" 2 kvar..

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu