Studentmössor och flyinge

Hej!
Igår var det en lång dag. Den började med att jag satt och väntade på att tjejen som skulle hålla i utprovningen av studentmössorna skulle komma. Hon hade sagt till Ida att hon skulle vara här vid 8 på morgonen. När Ida kom sa hon att hon skulle bli lite sen. Efter en lång väntan på över 1,5 timmar dök hon upp. Hon hade tydligen fastnat i någon kö.

Vi fick provat ut mössor iallafall och till helgen blir det antagligen att beställa ;)

När vi var klara hade klockan hunnit bli strax innan 11. Vi skulle åka till flyinge vid 12 så lunchen blev lite tidigare än vanligt idag. Bussarna avgick strax efter 12 och resan nedåt i landet började. Jag lyckades somna och sova större delen av vägen. När jag vaknade var mina händer helt bortdomnade haha, jag hade legat på dem och jäklar va det stack i dem när de vaknade!!! ^^

Väl på flyinge fick vi först lite information om deras utbildningar och sedan fick vi en rundvandring av anläggningen.

Det pågick en hopptävling när vi var där. Så efter rundvandringen gick vi upp på läktaren och satte oss ock kollade. Det var Grand Prix hoppning (Hindren låg på ca 140-150 cm). Först för juniorer och sedan seniorer. Bland seniorerna hoppade bl.a. Rolf-Göran Bengtsson. Det var väldigt skoj att sitta och titta på det :)

Bussarna hem gick vid halv 9 - 9. Det betyder att vi inte var framme på skolan förrän vid 23-tiden. Sedan fick vi skjuts till lynga av en av bussarna, som skulle in till stan. Jag måste säga att man sov gott sedan ;)

Gårdagen och Dagen

Hej!
Jag loggades ut igår innan jag hann spara/publicera gårdagens inlägg, och jag var för trött för att skriva ett nytt, det var därför jag inte skrev igår.

 

Eftersom det var lördag, var vi lediga hela dagen. Som vanligt drog vi in till Sevilla. Som förra veckan åkte vi in till centrumet. Där strosade vi runt, kollade i lite affärer och bara njöt av sista tiden här. Dock var det ganska dåligt väder, men som svensk är man härdad! ;)

 

Vi hittade ett mysigt Café, där vi satte oss och åt lunch. Kyparen var väldigt trevlig och det visade sig att han hade vänner som bor i Malmö! Världen kan allt vara rätt liten ibland..

 

När vi satt där inne, kom det in en man som kom fram till oss och (på spanska) bad om pengar. Väldigt fult av honom att gå in och fram till borden när man sitter och äter..

 

En stund mitt på dagen började det ÖSREGNA! Då var det bara att ta skydd under närmsta tak.

 

Det blev en sväng in på donken för att äta glass när det regnade ute. Mcflurry smartis med kolasås fick det bli för min del. Här ingår nämligen "godis" (smartis, M&M, Kit-kat eller oreo) OCH topping (choklad, kola eller någon annan som jag inte vet vad det var :P) Gott var det iallafall ;)

 

Dagen gick och vid fem-tiden letade vi upp en restaurang. Vi hittade en som verkade mysig och vi slog oss ner vid ett bord ute, under taket.

 

Kyparen rekomenderade deras hemmagjorda sangria att dricka, så vi tog varsitt glas sangria. Det var faktiskt riktigt gott!! Han kom in med oliver och brödpinnar och vi beställde vår mat. Jag valde fläskfilé med pommes till, och Emelie valde paella. Det var riktigt gott :) Vi unnade oss efterrätt också. Det blev en form av chokladmousse, som även den var väldigt god!

 

Under tiden vi satt på denna restaurangen kom det fram 2 till personer till vårat bord (vid olika tillfällen) första tiggde pengar (som han i caféet) och den andra försökte sälja något. Han sa något till Emelie om mig, typ att "din syster" någonting.. "blond".. "pretty".. "guapa (detta sa han flera gånger)". När han kom fram till oss kom kyparen och ställde sig bredvid. Det kändes faktiskt väldigt tryggt att han gjorde så :)

 

Vid åtta på kvällen tog vi bussen tillbaka till Epona.

 

 


Idag (söndag)

Idag är våran sista dag här. Vi jobbade idag. När vi kom till stallet hängde en lista på allt vi skulle göra. Även idag var det mulet och regnskurar. Vi ville få gjort krattningen så fort som möjligt, innan regnet kom. Det var en väldigt bra idé, då det har regnat ganska mycket stundvis. 

 

Vi skulle göra saker som kratta, putsa några sadlar/träns, släppa ut hästar i arenan 6st totalt (i omgångar dock, max 2 åt gången) Tvätta och fläta Chocolate's och Narañjero's manar, Rida Bailarin och Traviata och ta på och av täckena på hästarna.

 

Jag red Bailarin och Emelie red Traviata. 

Bailarin var väldigt trippig och lite smått nervig idag. I början av passet kunde han knappt skritta ordentligt. Han var iallafall pigg och framåt ;) haha. Jag jobbade honom så gott det gick, fick ju inte lägga några volter eller något sådant, bara rida rakt fram på fyrkantspåret. Han var VÄLDIGT hög i nacken idag. Jag fick ner honom lite då och då, men strax efter flög huvudet upp igen. Menmen :P

 

När vi var klara i stallet var det bara till att fortsätta med packningen och så. Rummet ska städas, flaskor och skräp ska slängas och det sista ska packas. - Detta är min kväll/natt :P

 

Imorgon bär det av hem till sverige igen. Vi lämnar epona klockan 04.30 för att åka till flygplatsen..


Spansk skritt

Jag och Emelie fick prova på spansk skritt :) När de ropar "watch the stallion" så går emelie för nära ett sto som står på andra sidan staketet. Hon tänkte typ: Vilken hingst? tills hon insåg att de menade den hon satt på ^^


Sista riktiga jobbdagen

Hej! Idag var det den sista riktiga jobbdagen, imorgon är vi lediga och sedan är det bara söndagsjobbet kvar, det är väldigt chill och man blir klar fort.

Även idag började dagen med mockning. Andres kommer tillbaka imorgon så på söndag slipper vi mocka. Efter frukosten mockade vi klart, sopade och tog av hästarna täckena. Sedan var det dags för Séneca's och Caribeño's bad. De skulle få en rejäl omgång med skrubborsten så de var vita och fina tills vi skulle rida. De skulle nämligen ta kort när vi red idag.

Strax efter 1 satt vi i sadlarna för våran sista ridlektion. Vi red fram "inne" i arenan. Sedan gick vi ut i den stora paddocken. Jag red séneca. Han var ganska hög i nacken, men med lite arbete så blev han fin. Det var viktigt att ställa honom ordentligt i höger varv, då han inte gärna ställde ditåt. Vi tränade på det vanliga, öppna, sluta, half-pass. I galoppen tränade vi lite på fattningar, vi skulle göra en halv 20-meter volt, sakta av till skritt vid x (i mitten av ridbanan) för att sedan fatta galopp och byta varv och göra om det igen (man rider som en 8). Sedan skulle vi vända snett igenom och göra ett galoppombyte (flying change). Första gången jag skulle göra galoppombyte använde jag väl lite för lite ben, så bytet blev lite sent. Jag gjorde om det, och då bytte han av sig själv, tredje gången blev det dock bra! Han bytte inte förrän jag bad om det och han bytte när jag bad om det :)

I slutet av lektionen fick vi testa på, först passage. Passage är som en väldigt väldigt samlad trav. Hästen tar stegen mer uppåt. Det var en oerhört härlig känsla att sitta på honom när jag gick i passage! Man blev helt glad inombords!

Sedan var det dags att prova spansk skritt, Sénecas speciallitet! ;) Han tycker det är väldigt roligt att göra det, så han gör det gärna även då han inte ska göra det. Även detta var väldigt roligt att få testa på! På honom var det inte direkt svårt. Det svåraste var att få honom att gå framåt med större steg. Det ser ni på videon jag kommer lägga upp här. Jag och emelie ska göra det bredvid varandra.. det var inte lätt att stanna bredvid varandra när Caribeño gick fort fram och Séneca långsamt, hehe!

Eftermiddagen spenderades med att mocka, göra om flätorna i Vagabundo's man, sopa och plocka undan saker. Sedan var vi klara.

Hoppas alla har haft en trevlig dag, och har en fortsatt trevlig kväll!

Torsdag :P

Hej!
Idag var den näst sista vanliga jobbdagen här på Epona. Nu börjar man faktiskt inse att detta snart är över. Att vi snart lämnar detta stället och lämnar Spanien. Det råder väldigt blandade känslor inom mig kan jag ju säga!! Hehe. En sak som är säker: Någon gång kommer jag åka tillbaka hit!

Dagen började med mockning. Efter frukosten mockade vi klart, sopade osv. Fernando kom och bad oss att göra Foreña fin, då de skulle fota henne. När hon var klar tog vi av alla täckena från hästarna, släppte ut Chocolate, Trajano och Peaches och sedan gjorde iordning Odiel åt Vivi.

Sedan var det dags för våran näst sista lektion här. Jag red Corsario idag igen, fast med "dubble bridal" (kandar på svenska. Det är när hästen har två bett i munnen = man håller två tyglar i varje hand). Det var första gången jag red med det faktiskt, men det var inte så svårt!! :)

Han var lite hög i början, men i slutet gick han jätte fint!! Vi tränade på öppna, sluta, shoulder-out, wrongverse (det ordet jag inte har kommit ihåg, motsatsen till sluta) och half-pass. Galoppen var jätte bra idag. Det blev totalt 2 avbrott. Helt klart en grym förbättring från första gången! Riktigt nöjd över denna lektionen. :)

Caty avslöjade att jag skulle ha Senéca imorgon och att emelie skulle ha Caribeño. Det betyder att vi antagligen ska testa på passage/piaff och spansk skritt :D Det kommer bli bilder och/eller film, det lovar jag!

Eftemiddagen svar ganska lugn. Vi tvättade hästar, longerade Narañjero, mockade, gjorde det snyggt i stallet och innan vi slutade slängde vi på täckena på hästarna igen.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu