Godbye Blondie.. Hello Brownie!

Halloj ;)

Hoppas alla har ett gött jullov, det har jag iallafall!
Nanna färgade håret på mig förut, så nu är man brunett igen. Det var ett tag sedan sist, tror senast jag var brunhårig, var 2008-2009 någon gång. Kände att det var dags för lite förändring så nu är det brunt igen ;)


Julbakning

Hejsan!
Har precis avslutat årets julbak med syster. Det blev massa smarriga saker gjorda! Vi har gjort knäck, chokladkola, cocostoppar (som blev typ cocosplättar) och ischoklad med apelsinsmak (redigt goda!! Istället för vanlig blockchokad tar ni marabou apelsinkrokant, jag lovar, de smakar jätte gott!).
Imorgon (antagligen) blir det mums mums också! Vi tänkte även baka pepparkakskola, men hittade inte någon pepparkakskrydda i affären så det sket sig.

Om en stund blir det filmmys med det nybakta godiset. Snart är det jul så då får man äta haha! Det var väl 20kg man skulle gå upp under jul va? hahahh

Nu är det jul igen, åh nu är det jul igen...

Hejsvejs ;)

Nu har vi äntligen fått upp granen. Den blev jätte fin (som alltid ;)) Jag älskar verkligen vårat julpynt till granen, vi har så himla mycket att när man ska sätta dit de sista, vet man inte riktigt vart man ska sätta det eftersom det är fullt nästan överallt. - Men det är så det ska vara enligt mig! Jag gillar inte när granarna är så glesa och tomma. Vi har alltid haft mycket i granen, och så ska det förbli!

Även katterna blev pyntade av nanna och adam hahaha! De fick glitter på sig så nu är de också julfina. Det roliga är att de inte bryr sig om det, Findus gick till och med ut med sitt glitter ^^

Åh, det var så mysigt, jag vaknade upp imorse, och när jag tittade ut, såg jag att det hade snöat :D Hoppas verkligen det kommer mer snart! Nu längtar jag faktiskt till snön!


Julradio.se spelades för fullt

Fullproppad gran? :)

Tomtarna måste ju vara med också!

Julpyntade katter ^^

Jullov

Hejhej! Nu har man invigt första dan på jullovet med att vara nyttig. - Ja ni läste rätt! haha. Jag har faktiskt vart ute och gått (powerwalk då alltså) i ca 40 minuter. Jag har tänkt att jag ska försöka komma ut och röra mig några gånger i veckan, med start från nu. Hahah det kan ju behövas snart när allt julgodis kommer fram.

Snart skall jag även åka till stallet (så fort jag får tag på farfar, och kollar om han kan köra mig). Skall rida ca 30 min. Sluggo hade ju en hovböld förrförra helgen så han håller på att komma igång. Skritt och lite trav är det som gäller. Han har tydligen börjat tappa lite i vikt så nu ökar vi fodergivan och hoppas att han inte tappar mer.


Lucia

Her precis kommit in från luciamötet. Jag skall nämligen vara med på årets ridande lucia på skolan :) det kommer bli skoj! Det är repetition på måndag och sedan på tisdag klockan halv 4, då smäller det!

Vi hoppas få med oss några killar också, vi har en som är helt klart, men hoppas få med flera ;)

Snart blir det väl att packa lite.. hem imorgon ju! Tänkte ta med lite kläder och så så slipper jag ta lika mycket på fredag nästa vecka. Pappa kommer dock och hämtar mig så det är lugt. <3

Slappdag!

Jahopp, då blev det inget bad för mig heller. Kände att jag inte ville bli ännu sjukare än jag redan är så pratade med Anders förut. Emelie och Hanna skulle inte heller bada så vi fick varsinn lapp om vad vi ska göra i simningen så får vi göra det på egen hand.
Om en stund ska va gå ut och gå istället och sedan är vi lediga (som jag har vart hela dagen p.g.a. inställda lektioner osv). Det är najs! Dock suger det att vara förkyld!

Imorgon bär det av hemmåt och sedan är det bara en vecka kvar av denna terminen. Shit va tiden går fort! Nästa fredag har vi redan gått halva tiden på gymnasiet. Det är sjukt va snabbt det hår gått! Men det är väl sant som de säger.. - Tiden går fort när man har roligt!

Inställda lektioner

Hejsan! Då sitter man här, i sängen på rummet, och lyssnar på julradio.se. Gick upp tidigt i onödan idag, då både första och andra lektionen var inställda.. så vi börjar inte förens efter lunch (kl. 12.45). Då ska vi åka till sanarpsbadet, eftersom vi har idrott och det står simmning på schemat ;)
Vet dock inte riktigt om jag ska vara med.. jag vill men är redan förkyld som det är, kommer ju antagligen bli ännu mer förkyld OM jag badar.

Förövrigt så är det äntligen frost ute igen. Har ju hört att det är snö i många delar av sverige, och här har det inte ens vart frost.. lite surt. Men nu är den ju här så nu är jag glad. Det är även blå himmel och soligt!


Bild från förra vintern

Ny design + helgen

Hejsan ;) Nu äntligen har jag fått fixat ny design.. eller ah, nästan ny iallafall. Har inte ändrat så mycket i själva designen utan bytt header, färger mm. Dock dampade det så har inte orkar ändra allt än.. det kommer!
Idag har jag iallafall vart på gekås med bl.a. Emelie :) Fick köpt mig bl.a. ett par joggingbyxor, dressyrspö, "rid-tumvantar", tre nagellack, borste osv. Det var skoj att gå där och titta på allt, dock fick jag lite damp på allt folk som ska gå i snigelfart och stanna mitt i vägen. Det är verkligen hopplöst att gå där inne med vagn i julhandeln.
Igår hade vi en riktigt mysig eftermiddag/kväll! Jag, Emma, Emelie och Hanna bakade pepparkakor vid halv 4 och när vi var klara med bakningen och pyntningen av dem satte vi igång och lagade taccos. Både maten och pepparkakorna blev riktigt gott! Vi satt i tv-rummet och åt maten framför några bra filmer. Satt nog där ute till ungefär 1 på natten och sedan gick alla in till sig. Jag satte mig och kollade på vampire diaries mm.

Chai te + breaking dawn

Nu sitter jag på rummet, med mitt nya chai te som jag köpte i halmstad idag. Luktar ljuvligt och smakar nästan lika bra som chailatten på espresso house. Inget går upp mot den, men det funkar ;)

Breaking Dawn var jätte bra!! Dock var biosalen mindre bra (jag är ju van vid bergakungens braiga salar, så man är väl lite bortskämd haha) Hade hört både ris och ros om den filmen så hade inte allt för höga förväntningar, men måste säga att den var nog den bästa i twilight-serien hittills tror jag. Helt klart värld att se!!

Nu ska jag se på film ;)

Bio

Hejsan ;)
Om en stund åker jag och emelie in till halmstad. Vi skall nämligen gå och se på Breaking Dawn part 1 idag på bio :D Hoppas den är bra, har hört både bra och dåligt om den. Biljetterna ska hämtas senast 17.05 idag så vi får ta bussen som går 16.15. Blir antagligen att käka på donken innan eller något.

Imorgon blir det pepparkaksbak och taccokväll :)


Hoppning och flygstaden :P

Hejsvejs ;)

I eftermiddags blev det lite hektiskt.. vi hade ju ridning, då vi skulle hoppa. Vi gjorde all stalltjänst först och sedan hoppade båda grupperna tillsammans (var 8 st i hela stora ridhuset som är 22x80m, så det var lugnt!). Jag hade då Karill.. en valack jag inte riktigt kommer överrens med om man säger så. Han slänger med huvudet hela tiden och är väldigt lång i halsen. Visst, han hoppar ganska bra men det är mellan hindrena han är jobbig.

I alla fall. Jag, hanna, emelie (skulle till flygstaden och handla) och hygert (som skulle hem) skulle med bussen som gick halv fem så det blev lite stressigt där i slutet. Vi var klara med ridningen ca kvart i fyra så då var det in och snabbt som tusan sadla/tränsa av och borsta hästarna och slänga på täcket. Efter det gick vi hem och bytte om och sedan åkte vi till flygstaden.

Väl på flygstaden gick vi först och handlade, det blev storhandling, 3 korgar i en kundvagn haha alla hade varsinn. Efter att vi hade handlat gick vi till max och åt mat och efter det gick vi till Maxi och köpte extrapåsar och emelie köpte tuggummi. När vi hade gjort det och packat om lite, gick jag och tog ut pengar och sedan gick vi och satte oss och väntade på bussen. När vi satt där sa emelie; var inte det där en plönningebuss? Vi gick och letade efter den och hittade den strax innan han som körde kom tillbaka. Som tur var fick vi skjuts, så vi slapp både betala, vänta och gå från harplinge!!


Öronen bakåt som vanligt här ja! haha




1:a December!

Hejsan! Idag ringde klockan på sju och kvart över sju var vi alla bänkade framför tv'n på Emelies och Martinas rum. I år ska jag bannemig se på hela julkalendern, har missat de senaste åren, dels för att de inte har vart något att se på, och dels för att jag inte har orkat.. eller något.

1:a december har nu firats in med julkalendern på morgonen, nersläckt klassrum med julmusik som spelas ur högtalarna (vissa titta även på julkalendern), och första paketet på paketkalendern är öppnat. Just nu har jag det mysigt med endast ljusstakarna och datorn som lyser på rummet och julradio.se är på och spelar julmusik för mig.


23 dagar kvar!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu