As we like it!

Hejsan! Idag hade vi självstudier första lektionen så då passade jag på att sova en liten extra stund (dock bara 30 min, men ändå!) Andra lektionen var PA, där gick vi igenom lite saker. Jag har fortfarande ingen aning vad jag ska göra, jag sket i den palpationshandboken då emelie ville göra den och jag vill vara själv. Någon som kan komma med några förslag?
-
Efter den lektionen begav vi oss till glommen för ett studiebesök på ett stall där. Det var riktigt fint byggt och deras ridhus var verkligen skitsnyggt, dock tycker jag (som är van vid fjellaregårds megaridhus) att det var lite litet. Det var iallafall kul att få komma dit och kolla! 
-
Vi var tillbaka på skolan strax innan 14.30 och vi skutade även då. Skulle annars gått till 16.10 så det var väldigt gött! Hejhej slappdag! ;)

Ridning och PA

Hej!
Morgonen började med ridning. Hade MP som vanligt och det gick skitbra! Jag är verkligen jätte nöjd, och jag kan verkligen se och känna skillnaden från första gången jag satt på henne. Vi har haft samma hästar ett par gånger nu, och det är verkligen jätte bra. Man lär sig bättre vart knapparna sitter och hur man skall göra för att hästen ska svara som man vill.
-
Vi var på utebanan eftersom det var så härligt väder. På torsdag nästa vecka skall vi rida LB:2 (dressyrprogram) så dagens lektion gick ut på att öva på en del av ridvägarna, för att få till dem så bra som möjligt. Det kändes som att MP tyckte att det var roligt och jag tyckte det var roligt. Tänte väldigt mycket på min placering över henne, då jag lätt viker mig lite i sidan på böjt spår, och jag lägger även huvudet åt sidan. Det att jag lutar huvudet är en dålig vana som jag gör även när jag inte rider. Jag gör det jätte ofta.. t.ex. när jag läser, tittar på tv, lyssnar på någon/något osv. Jag vet inte varför jag gör det och jag varken tänker på det, eller känner att jag gör det, haha!
-
Efter lunch hade vi våran allra första PA-lektion (projektarbete). Jag har verkligen ingen aning vad jag skall göra.. Jag har funderat ganska mycket på att göra det med palpationshandboken som vi gjorde i något tema. Problemet är bara att Emelie också funderar på det, och jag vill inte jobba i grupp. Flera andra som har gjort PA-arbetet i grupp, har sagt att hade de gjort om det, skulle de jobbat själva. Jag vet att jag klarar av att jobba själv med det, och jag kommer ta vara på tiden, så jag har bestämt mig för att vara själv. Det hade vart kul med palpationshandboken, men gör emelie den, får jag hitta något annat. Då är frågan: VAD? Några förslag?
-
Hoppas alla har haft en bra dag!

Brandövning i stall

Hejsan!
Idag hade vi brandövning på fjellaregård (skolans ridanläggning). Först tittade vi på en film om brand i stall, ladugårdar mm. Den var väl på ca 20 minuter och den var ganska intressant. När den var klar så gick en som jobbar som deltidsbrandman (eller vad det nu var.. han jobbar även här på skolan!) och startade en rökmaskin i gamla stallet (skolans anläggning består av 4 stall: gamla, röda längan, logen, sto och vallack. Det var alltså i gamla vi skulle göra övningen. Det är där som travarna står) Hästarna hade vart med om detta 3-4 gånger tidigare så de var väldigt lugna! Jag var en av de första som fick gå in och ta ut en häst. Det var jätte häftigt, man såg nästan ingenting! Man såg kanske max 1 meter framför sig (och då var det ju inte direkt tydligt man såg, man såg typ bara skuggor av saker) När vi hade tagit ut de fyra hästana som stod där inne skulle vi gå in med dem igen. Jag trodde ärligt talat inte att de skulle vilja gå in där igen, men de var helt lugna. Sedan var det de andras tur att ta ut hästarna, och när det var de sista så var de bara tre stycken så då fick jag göra det en extra gång ;) hehe!
-
Jag tycker att det var väldigt kul att vi fick göra det, det är ju väldigt nyttigt att veta om det skulle hända på riktigt någon gång!
-
Efter att vi hade gjort detta så bjöd Martina på fika för att hon hade trillat av på någon lektion. Hon bjöd på egengjorda drömmar. De var väldigt goda!
-
Nu efter lunch har vi först engelska och sedan idrott, där vi skall lära oss hjärt- och lungräddning.

Äntligen klart!

Hej!
Då var man äntligen klar med stalltjänsten för denna terminen. Det var riktigt segt att gå upp i morse asså! Det var ju tänkt att jag skulle gå upp halv 8, men råkade visst försova mig lite så jag vaknade typ 5 i 8 och vi skulle vara i stallet klockan 8. Kasta på sig kläderna och sedan var det bara att hoppa på cykeln och cykla till stallet. Vi var klara med allt (släppa ut hästar, mocka, hösilera, sopa mm) strax efter 10 och sedan var det bara att cykla hem igen.
-
Kan ju säga att det sög att gå upp så tidigt, speciellt när man vet att man börjar skolan klockan 12.45 idag! Usch, hade gärna haft den sovmorgonen istället! hehe

Good morning beautiful day

Hejsan!!
Gud vilken underbar dag det har varit idag! I morse var det fortfarande lite dimmigt (som det har varit nästan hela veckan), men senare få förmiddagen la sig dimman och solen tittade fram.
-
När vi var klara med allt i stallet (strax efter 10) så tog jag och Louise och red en stund ute i paddocken i det fina vädret. Det var två hästar (Laser och MP) som behövde motioneras så det gjorde vi så gärna! Jag tog Laser och han skulle gå barbacka för att han hade sadelgjordsskav.. Han var så fruktansvärt stel när vi red så ni anar inte! haha
-
När vi hade ridit och gjort iordning allt efteråt så cyklade vi hem och satte oss ute i solen och åt lunch. Det var helt underbart väder! Lite för kall vind dock, men det funkade. När det var vindstilla var det riktigt härligt! Vi satt där ute ett bra tag, vi fick även sällskap av en hel del getingar.. de måste vara något getingbo i närheten, för det var fruktansvärt många (på samma ställe också) för att vara denna årstiden. Det var väldigt roligt att se allas reaktioner när det kom en geting, louise satt helt stilla och skrek, hanna sa åh herre gud, åh herre gud och stack därifrån, emelie sa fuck life osv ^^ När vi gick in så såg jag att jag hade fått lite färg, och nu ikväll är jag vääldigt röd haha! Årets första solbränna här ja!
Strax innan tre stack vi tillbaka till stallet och tog in hästarna och vid kvart i fyra var allt klart för denna dagen. Jag och Louise gick ut och gick en sväng i det fina vädret och sen blev det mat mm.
-
Åh, just det! Lyckades klämma mig förut när jag skulle klippa upp snörena runt halmbalen och skinnet gick inte sönder men det började typ blöda under huden så nu har jag en blodblåsa på vänstra ringfingret. Tänk er en vanlig blåsa, fast att den är röd och fylld med blod! :o läskigt hehe
-
Ha det bra! ;)

Chilldill!

JAH, Nu var första halvan av dagens stalltjänst gjord. Och riktigt fort gick det också! Jag och Louise började ju 07.00 med att morgonfodra hästarna. Sedan vid 08 började vi släppa up dem, när alla var ute var det bara att börja mocka, sopa, halma, hösilera mm. Vi var klara med "vårat" stall ca 09.30 och sen hjälpte vi de andra att bli klara. 10.00 var allt klart och vi åkte hem! Nu behöver vi inte vara tillbaka förrens klockan 15.00 och då ska vi bara ta in hästarna och så, sen skall jag och Louise ta och rida ut en aväng på två av skolhästarna. Vi hade ju inte så tur med vädret men få hoppas att det klarnar upp, eller att dimman försvinner iallafall! ;)

Flygstaden

Godkväll!
-
Turen till flygstaden gick väl bra förut, Emelie hängde på också. Det blev handlat en hel del kan man ju säga.. Jag längtar tills jag börjar jobba och pengarna rullar in! hahah, dock kommer jag ju inte börja förän tidigast 1 april eftersom anställningsavtalet börjar gälla då.
-
Som tur var fick vi skjuts från haverdalsbro, så vi slapp altså gå från harplinge (ca 1km) med de tunga kassarna! - Tack Angerlica! :)
-
Var hemma vid halv sju så det var i princip bara att packa upp, byta om och sedan sticka till stallet för att kvällsfodra. När vi kom hem sen fick jag äntligen gjort mat och sen dess har man suttit här framför datorn och bl.a. tittat på ett avsnitt av pll (pretty little liars), ni som inte tittar på den serien: - gör det! Den är jätte bra! ;)
-
Nej.. nu blir det antingen en film eller ett till avsnitt eller något, och sedan är det läggdags, skall ju som sagt morgonfodra imorgon.. villket betyder att jag måste gå upp ca 06.30.. - Usch säger jag bara!!

Stalltjänsthelg!

Hejsan!
Slutade 11.15 idag, och självklart ska man ha stalltjänst denna helgen! Hade bara traktor idag, våran grupp började med att köra, backa med släp är det momentet vi håller på med för tillfället. Andra lektionen skulle vi lära oss koppla 3-punkts redskap, hydralslang mm.
-
I eftermiddag ska jag och Louise åka in till flygstaden och handla lite, vi skall antagligen baka i helgen och kanske grilla, - mums! ;) Tjockishelg ska det vara denna helgen! haha, det kan behövas när man har stalltjänst. Man är ju inte lite sleten efteråt, många boxar att mocka, hästar att släppa ut/ta in, mat som ska göras osv, sopa, kratta osv.
-
Ikväll har vi kvällsfodringen (19.00) och imorgon har vi morgonfodringen (07.00) resten av helgen (och måndag) börjar vi 08.00 och slutar när vi är klara med allt.
-
Saknar min älskade Jesper!<3

Hej! Jag kommer inte på en rubrik så det får bli denna!

Halloj!
-
Sitter och skriver på mikroklimatuppgiften vi har i biologin. Eller ah.. just nu har jag tagit paus! haha. Har typ hjärnsläpp och vet inte riktigt vad jag ska skriva, men det kommer väl. Har passat på och gjort det roligaste - att sätta in bilderna. Nu är det bara det tråkiga kvar ^^. Men, när denna uppgiften är klar (ska lämnas in idag) så är vi äntligen klara med detta temat. Det ska bli skönt! Vi har verkligen haft jätte mycket under detta temat.. jobbigt! hehe. Det skönaste har ju dock vart att vi har fått sitte på rummen och jobbat ganska mycket.
-
På tal om ingenting förresten, nästa vecka ska vi ha våra två första PA-lektioner :o Kul att man verkligen inte vet vad man skall göra också! Det är ju ett väldigt stort projekt (100p) och man får välja i princip vad man vill (beslutsångest? ohja!)
-
Det är bara två veckor kvar tills påsklovet och sedan har vi praktik i 5 veckor och efter det är det tre veckor kvar tills vi slutar. Alltså har vi bara 5 skolveckor kvar denna terminen. - Det är sjukt va fort denna terminen har gått/kommer gå! Det gillas inte.. om det går så fort nu, hur kommer det inte vara i 3:an då? Tiden kan sakta ner lite tycker jag..
-
Nej, nu måste jag fortsätta!
Hare gött!

läxa, läxa och.. hm.. jag vet! Läxa! -.-

Hejsan!
-
Har dagens första lektion nu då.. det är biologi på schemat, villket betyder att man sitter och skriver på en text om evolutionsteorin, som förövrigt skall vara inlämnad imorgon kväll. Har kommit typ halvvägs..
-
Sedan har vi ju även BKK (baskunskapskontroll, det är våra G-prov i våra teman som heter så!) imorgon, på olika svenska djurarter. Även till torsdag har vi att vi skall ha skrivit en arikel om mikroklimatet, denna uppgiften har jag inte ens börjat med.. - Bra där Erica!
-
Har även Etik och Livsfrågor att göra, är inte ens helt klar med uppgift 1 och uppgift 2 & 3 har också kommit ut nu.. (jag läser den kursen utanför, självständigt. Det är en meritkurs och det är alltid bra med lite extra poäng! Vi som läser denna får uppgifter vi skall göra och vi har tills sommarlovet på oss att göra klart dem, så det är väl inte så stor panik men vill bli klar med det!)
-
Nästa lektion är också biologi, villket betyder att jag kan sitta på rummet då också, sitter nämligen på rummet nu!
Någonting väldigt possetivt på tal om ingenting, är att de äntligen har hittat min väska och att mamma ska hämta den idag!! - Det tog ju bara över en vecka att ens hitta den! :S
-
Nej, nu måste jag fortsätta jobba!!

suck!

Hej!
-
Vilket jävla strul det ska vara då! :@
-
Som ni nog så började min helg förra veckan väldigt dåligt! Glömde min väska med min packning för helgen på tåget.. Kom på det precis när jag skulle hoppa på bussen som skulle ta mig hem till stenungsund.. När jag kom på tåget igen, så var den borta. Jag frågade de som satt där om de hade sett den, och en tjej som satt bredvid sa att konduktören hade tagit den och gått iväg med den.
-
Jag tog mig till västtrafiks information/biljettförsäljnings och frågade om de visste vart hittegodsen från öresundstågen hamnar. Hon ringde runt en stund och tillslut gav hon mig ett telefonnummer som jag skulle ringa på måndagen för att få tillbaka väskan. Måndagen kom och mamma ringde numret.. I andra änden svarade en otrevlig tjej som sa att vi skulle skriva ett mail till hittegodssverige.se. Jag gjorde det och sedan var det bara att hoppas på svar. I förrgår kom det ett svar från hittegodscentralen i malmö om att de inte hade hittat den (väääldigt konstigt, eftersom den försvann i göteborg!) Har fortfarande inte hört något från de i göteborg. Mamma ringde dem igen idag och då sa de att de inte har fått in någon väska. Efter många samtal till olika ställen ringde hon till DSBfirst (som kör öresundstågen) och begärde att få prata med de som hade arbetat på det tåget under den turen i fredags alt. att de skulle prata med dem. Och så sa hon att annars får vi ta och polisanmäla. De skulle prata med dem och ringa upp under dagen.. Hoppas fanimig att de vet något om väskan! Annars är det ju konduktören som har slatvat bort den/snott den.
-
Det värsta är ju att bl.a. min hårddisk, datorladdaren och allt mitt smink är i väskan..

Friluftsdag

Halloj! ;)
Idag var det vinterfriluftsdag som stod på schemat. Jag hade valt skridskor och bad så 09.30 åkte bussen från skolan och vid 10 stod jag ute på isen. Måste säga att det är riktigt kul att åka skridskor! Dock skulle mina behöva slipas en aning haha! Inte för att skryta, men jag är fan grym på att åka skridskor! Gjorde "köttbullen", piruett/snurrar, åka på ett ben osv helt utan problem. Fast.. att bromsa är dessvärre lite svårare! hahah. Vi lekte "kom alla mina kyklingar" (fråga mig inte varför) och så skulle jag stoppa genom att ta i sargen, men gled med händerna och faceplanta plasten som sitter ovanför sargen. Har ett fint rött märke på kinden nu. Skulle inte förvåna mig om jag får ett blåmärke där, har ju lätt att få det överallt annars så..
Efter skridskoåkningen var det lunch bestående av köttbullebaguette och festis, och sedan bar det av in till simhallen/äventyrsbadet. Vi hade jätte kul när vi bl.a. åkte rutchkanor, hoppa hopptorn och trampolin, åkte i strömen, försökte gå mot strömen mm!
-
Det värsta med att bada i simhallar är väl allt klor. Man blir så himla torr av det! När vi kom hem blev det (nästan) direkt att hoppa in i duschen och tvätta av allt klor och försöka få ut allt ur håret. En hel del bodylotion gick åt efteråt också.
-
Sen var jag duktig och slängde in en maskin tvätt, gjorde mat, slängde in en till maskin tvätt och nu blir det att plugga.
-
Chao

GAAAAAH! :D

Vet vi vad? :D
Jag har fått JOBB! Så sjukt roligt! Som jag skrev för ett tag sedan, så var jag ju på arbetsintervju på McDonald's. Nu i eftermiddags, så ringde de till mig och berättade att jag var en av de som hade fått jobbet. På måndag (den 12:e) klockan 15.00 skall jag till donken på introduktion (som tar lång tid, har jag hört från både Nanna och Jesper). Som tur är har jag studiedag på måndag så jag slipper ta ledigt igen. Dock så hoppas jag på att få skuts ner till skolan efteråt, annars blir det väl så sent (om inte senare) som det blev förra gången.
.
ååååh, det skall bli så roligt!! hahaha Ni skulle sett mig när jag såg att de ringde, hade musik på, så fick typ panik och försökte pausa, men så ville den inte pausa musiken (jag hade ju ingen tanke på att bara stänga av ljudet på datorn)! Becka hade säkert kul iallafall!
Glad chey här asså!! :D
-
Nu i kväll har jag och becka haft världens nostalgikväll! Vi har suttit och lyssnat till intron/låtar till olika barnprogram som vi tittade på när vi var små; så som björnes magasin, trasdockorna, arthur OSV.
Nu är det dags att gosa ner sig i sängen, och få våran skönhetssömn inför friluftsdagen imorgon. Sridskor och bad står på schemat för mig ;)
-
Godnatt allesammans! <3

Så kan det gå!..

Halloj!
Var i stallet och red idag då.. Vädret var underbart och jag var sugen på ett ordentligt dressyrpass. Det var ett tag sedan det var möjligt på grund av all snö, is regn osv..
-
Sluggo var väldigt samarbetsvillig och mysig idag! Han var pigg och glad och gjorde (för det mesta) det jag bad honom. Tränade mycket på volter, tempoväxlingar mm till och början med. Det gick jätte bra och jag var så nöjd. Sen kom galoppen, han snubblade till lite gran och sedan blev det ett litet bus-språng, haha.
Galoppen i andra varvet gick bra i början. Galopperade på en volt och han jobbade på bra. Sen skulle vi gå ur volten (i galopp) och då.., då snubblade han till igen och vips som det var så försvann hästen under mig samtidigt som jag skjuts ur sadeln framåt. jag flyger altså av och sluggo ramlar ner på knäna och även huvudet tar i backen (såg jag då det var fullt med grus/lera mitt på nosgrimman där fram). Han reser sig upp och där ligger jag under honom, mellan fram- och bakbenen helt snopen. Det var ju inget man direkt hade räknat med haha!
.
Men som tur gick det bra med både mig och Sluggo, jag fick väl lite blåmärlen och en hårtuss som drogs av (såg jag när jag kom hem och skulle borsta ut min mega stora tova! Håret hade fastnat i den så det satt ju kvar tills jag borstade håret xD).
-
Nu ska jag mysa med min älskade pojkvän <3

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu