Brandövning i stall

Hejsan!
Idag hade vi brandövning på fjellaregård (skolans ridanläggning). Först tittade vi på en film om brand i stall, ladugårdar mm. Den var väl på ca 20 minuter och den var ganska intressant. När den var klar så gick en som jobbar som deltidsbrandman (eller vad det nu var.. han jobbar även här på skolan!) och startade en rökmaskin i gamla stallet (skolans anläggning består av 4 stall: gamla, röda längan, logen, sto och vallack. Det var alltså i gamla vi skulle göra övningen. Det är där som travarna står) Hästarna hade vart med om detta 3-4 gånger tidigare så de var väldigt lugna! Jag var en av de första som fick gå in och ta ut en häst. Det var jätte häftigt, man såg nästan ingenting! Man såg kanske max 1 meter framför sig (och då var det ju inte direkt tydligt man såg, man såg typ bara skuggor av saker) När vi hade tagit ut de fyra hästana som stod där inne skulle vi gå in med dem igen. Jag trodde ärligt talat inte att de skulle vilja gå in där igen, men de var helt lugna. Sedan var det de andras tur att ta ut hästarna, och när det var de sista så var de bara tre stycken så då fick jag göra det en extra gång ;) hehe!
-
Jag tycker att det var väldigt kul att vi fick göra det, det är ju väldigt nyttigt att veta om det skulle hända på riktigt någon gång!
-
Efter att vi hade gjort detta så bjöd Martina på fika för att hon hade trillat av på någon lektion. Hon bjöd på egengjorda drömmar. De var väldigt goda!
-
Nu efter lunch har vi först engelska och sedan idrott, där vi skall lära oss hjärt- och lungräddning.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu